Edsbyn

Edsbyverken är ett företag som har funnits sedan 1899 och är det första kontorsmöbelföretaget som tilldelades Svanenmärkning 2001. Från att tidigare ha tillverkat både skidor och den populära Fanettstolen, till att idag producera moderna kontorsmöbler för varumärket Edsbyn.

Vårt huvudkontor och fabrik finns i Edsbyn och vi har även säljverksamhet i Göteborg, Malmö, Stockholm och Oslo.

Hållbarhet
Varumärket Edsbyn blev under 2020 utnämnd till ett av de mest hållbara i världen, vilket vi är otroligt stolta över!
För varumärket Edsbyn samarbetar vi med ledande formgivare som Jens Fager, Andreas Engesvik, Thomas Eriksson Arkitekter och levererar möbler med samtida nordisk design och funktion till företag och förvaltningar världen över.

Automatisering och digitalisering
Vår produktion har under de senaste åren genomgått stora förändringar, bl.a. har vi gjort större satsningar på automation, digitalisering och arbete med ständiga förbättringar, såsom Lean.

Jobba hos oss
Många av våra medarbetare har arbetat hos oss under en längre tid och börjat i produktionen för att sedan prova flertalet olika roller under sin karriär. Vi uppmuntrar alla medarbetare till att lära sig olika uppgifter inom företaget och hjälper varandra inom olika avdelningar när behov uppstår.

Internationell närvaro
Som medarbetare hos oss tillhör du en internationell koncern med verksamhet på 13 platser i Sverige och även kontor i Shanghai och Hongkong. Det finns en internationell puls, även om merparten av vår verksamhet finns i Sverige.

Flertalet av våra kunder har verksamhet jorden runt vilket innebär att vi får möjligheten att leverera till flertalet världsdelar.