Edsbyn

Nu gasar Edsbyn för framtiden. Just nu befinner sig företaget i den största omvandlingen under modern tid – kanske vill just du vara med på den här spännande resan?

Historisk tyngd
Edsbyverken startade sin verksamhet år 1899 och ägnade sig på den tiden åt skidtillverkning. Idag, nästan 125 år senare producerar företaget moderna kontorsmöbler för varumärket Edsbyn. Sedan starten har Edsbyn varit ett innovativt företag med hållbarhet i fokus. Det hantverksarv som levt kvar i generation efter generation klassas idag som kärnan i verksamheten. Medarbetare som brinner för gediget design-arbete som kan föra arvet vidare är därför otroligt viktigt.

Om Edsbyn
Huvudkontor och fabrik är än idag lokaliserat i Edsbyn men företaget bedriver säljverksamhet även i Göteborg, Stockholm och Oslo.

Att en så stor möbeltillverkare som Edsbyn är lokaliserad på liten ort i Hälsingland är det utmärkta valet för dig som är intresserad av att jobba med möbler med hög designfaktor och är bosatt i närområdet. Edsbyn tillhör en större internationell koncern (Edsbyn Senab AB) som driver verksamhet på hela 13 platser i Sverige och har även kontor i Shanghai, Hongkong och USA.

I företagsgruppen ingår även Senab Eikeland som blir direkt återförsäljare av Edsbyns möbler i stora delar av Norge, vilket också gör den norska marknaden till en av Edsbyns primära säljområden.

Satsning
Under 2024 lanseras vad som beskrivs som en ny version av företaget Edsbyn. Under drygt ett års tid har man arbetat med en satsning för att företaget ska utvecklas i takt med den föränderliga marknaden och för att lyckas nå nya framgångar. På Möbelmässan i februari kommer nya produkter och samarbeten att presenteras.

Det omfattande arbetet genomförs av såväl Edsbyns egen personal som externa designers. För att nå framgång med förändringarna som Edsbyn står inför är företaget i behov av ny arbetskraft. En avgörande del i förändringsarbetet är att utöka tapet-seringen, som är den del av produktion där handkraften ligger i fokus. Här både snickras, sys, stoppas och putsas Edsbyns möbler för hand. Identifierar du dig som en riktig praktiker som gillar att arbeta med händerna kommer det inom kort att öppna upp för jobbmöjligheter.

Hållbarhet
Som nämnt tidigare har Edsbyn alltid lagt stor vikt vid att producera för en hållbar värld. Idag är så gott som samtliga av företagets produkter certifierade med Möbelfakta, som är ett bedömningssystem för miljöstandarder som utvärderar kvalité, materialval och leveranskedjor.

Jobba hos oss
Många av Edsbyns medarbetare har arbetat på företaget under en längre tid där man getts möjlighet att prova flertalet olika roller under sin karriär. På Edsbyn uppmuntras alla medarbetare till att lära sig olika uppgifter och hjälpa varandra inom olika avdelningar när behov uppstår.

På hemsidan under länk karriar.edsbyn.com tar Edsbyn emot intresseanmälningar samt publicerar lediga jobb.

ADRESS
AB Edsbyverken
Karlsvägen 2
828 32 Edsbyn

Telefon: 0271-275 00

Yrken

Produktutvecklare
Möbel- och finsnickare
HR
IT
Konstruktör
Operatör
Produktionsledning
Sömmerska
Planering
Beredning
Gods
Miljö- och kvalitet