MRF Kalmar län

Få framtiden att rulla

Är du tekniskt intresserad? Tycker du om att hitta lösningar och se logiska samband? Vill du jobba med något som är viktigt för att människors vardag ska fungera? Välj motorbranschen och få framtiden att rulla!

De närmaste åren kommer branschen att behöva anställa tusentals nya. Främst handlar det om fordonstekniker, men även andra behövs.

För att bli fordonstekniker behöver du vara tekniskt intresserad. Är du dessutom intresserad av att ha kundkontakt öppnar sig många möjligheter som till exempel kundmottagare eller skaderådgivare. Yrkena i branschen är många för den som gillar teknik. Det finns både stora och små företag och de finns i hela regionen.

MRF Kalmar län är en medlemsorganisation för företag i fordonsbranschen. Våra medlemsföretag är trygga och seriösa arbetsgivare. Här får du göra praktik som i hög grad leder till fast jobb direkt efter avslutad gymnasieutbildning Du kan läsa mer och få inspiration om motorbranschen på mrf.se och upptäcka en spännande bransch. Kanske är du en av dem som ska få framtiden att rulla?

Utbildningsvägar
I Kalmar län finns gymnasial fordonsutbildning med inriktning mot fordonsteknik inom såväl personbilar som tunga fordon. I norra delen finns Vimmerby Gymnasium. På Lars Kaggskolan i Kalmar finns Motorbranschcollege, en särskild kvalitetscertifiering som garanterar att du får en fordonsutbildning som möter arbetsgivarnas förväntningar och högt ställda krav från såväl bransch som andra aktörer.

ADRESS

MRF Kalmar län

VÅRA MEDLEMSFÖRETAG

Atteviks Lastvagnar AB
Auto Colour i Västervik AB
Autolack i Kalmar AB
Autorikt Bilplåtslageri
Axma Plåt AB
Be-Ge Lackering AB
Be-Ge Lastbilar AB
Be-Ge Personbilar AB
Bil och Motor i Sydost AB

 

Bilkompani Kalmar AB
Bilkompani Sydost AB
Engströms Bil AB
Finnvedens Lastvagnar AB
Holmgrens Bil AB
JL Bilar i Kalmar AB
K I Nilssons Bilhall AB
Kalmar Bilcentrum AB
Kalmar Billackering AB

 

Larssons Bilverkstad i Kalmar AB
Liljas Personbilar AB
Nicklassons Biltjänst
Pierre Billackering AB
Sigurd Råberg Karlskrona Bil AB
Skobes Bil Öst AB
Strömbergs Bil i Kalmar AB
Tjust Service-Center Bilförsäljning AB
Vimmerby Lackservice AB