Volvo Powertrain Production

Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production är en av världens främsta tillverkare av motorer och en del av AB Volvo. Vår uppgift är att tillverka motorer och komponenter till Volvogruppens kunder över hela världen.

OM OSS
Vid anläggningen i Flen renoverar vi motorer och växellådor. Genom att ge motorerna ett nytt liv bidrar vi till Volvogruppens vision att vara världsledande inom miljövänliga transporter. Vi renoverar både stora diesel motorer till lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner såväl som växellådor och personbilsmotorer. Genom att renovera och återanvända motordelar kan Volvogruppen erbjuda ett miljövänligare alternativ på reservdelsmarknaden.

Vi står inför en stor förändring då hela fabriken har flyttat till Talja (industriområdet i Flen) under 2023. Vi ser fram emot att skapa en fabrik som är i världsklass när det gäller renovering av motorer och växellådor.

Det arbetar cirka 200 personer i Flensfabriken med vitt skilda arbetsuppgifter. Vårt system gynnar den som vill skaffa sig bred kompetens både lönemässigt och utvecklingsmässigt.

ATT ARBETA HOS OSS
Om du vill ha ett omväxlande arbete och få en gedigen kunskap om motorer och växellådor är Volvo Flen arbetsplatsen för dig. Arbetsmiljön är alltid i fokus på Volvo och vi arbetar ständigt med att utveckla säkerhet och ergonomi. Idag har man många hjälpmedel i arbetet så de flesta tunga och smutsiga arbetsuppgifterna är borta. Vi lägger också ett stort fokus på vårt förbättringsarbete och uppmuntrar stora som små förbättringar.
Vi som jobbar här har olika bakgrund, killar och tjejer i olika åldrar med olika intressen. Mångfalden är något vi välkomnar där varje individ är värdefull och tillsammans arbetar vi för att nå Volvogruppens mål. Alla känner alla på vår anläggning, så för att trivas hos oss bör du vara en lagspelare.

HUR FÅR MAN JOBB HOS OSS
För att få anställning hos oss bör du ha avslutat gymnasieutbildning inom något tekniskt program men det viktigaste är att du är motiverad och hungrig på att lära dig nya saker. När vi söker nya medarbetare publicerar vi våra annonser på Volvogroup.se men även på arbetsförmedlingens platsbank. Det går också bra att lämna in en spontanansökan till: hella.svanberg@volvo.com