Domsjö Fabriker

Mode från skogen

Bioraffinaderiet Domsjö Fabriker befinner sig i en snabb utveckling, driven av världens ökade behov av hållbara produkter. Domsjös huvudprodukt cellulosa används till textilmaterialet viskos som är ett miljömässigt alternativ till bomull och syntetiska textilfibrer. Vi bryr oss om framtiden och vi vill gärna dela den med dig.

Av vår förnybara råvara, skogen, tillverkar vi produkter och energi med en tydlig miljöprofil. Vi säger att vi gör mer av trädet, vi vill ta tillvara så mycket som möjligt för att producera fler miljövänliga produkter. Idag säljer vi cellulosa, lignin och bioetanol över hela världen. Genom ett ständigt pågående utvecklingsarbete tror vi på fler spännande framtidsprodukter från vårt bioraffinaderi.

Domsjö ingår i indiska Aditya Birla Group som är världens största producent av viskos. Aditya Birla Group har drygt 120 000 medarbetare och verksamhet över hela världen, det öppnar möjligheter för oss och våra cirka 350 medarbetare i Domsjö. Här finns fina chanser att utvecklas i sitt jobb, på hemmaplan eller kanske långt hemifrån.

Vi strävar efter mångfald på våra arbetsplatser.  Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn ålders och könsfördelning, en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi befinner oss mitt i ett generationsskifte vilket innebär att vi behöver rekrytera nya medarbetare under kommande år. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter inom ett stort antal yrken. Kvalificerade yrkesutbildningar liksom studier vid högskola eller universitet kan vara en bra väg till oss. Ett första steg på denna väg kan vara din praovecka, gymnasiepraktik eller kanske ett sommarjobb.
Välkommen till oss i Domsjö!