Hur kan du som förälder peppa ditt barn i skolan?

1. Uppmuntra vid motgångar 

Genom att göra misstag så lär man sig. Det är bara att fortsätta att kämpa även när det går tungt. Det kommer ge resultat i slutändan.

2. Träning ger färdighet
Genom att plugga så lär man sig. Man behöver öva, öva och öva lite till innan det fastnar. Det finns många roliga sätt att öva på mer än i en bok. Kanske ni kan hitta andra former för inlärning? Några föräldrar pratar engelska så fort de sätter sig i bilen, några spelar multiplikationsspel medan andra skriver långa berättelser tillsammans.

3. Ha inte en negativ inställning till olika skolämnen
Tycker du som förälder att ett ämne är svårt eller jobbigt är det viktigt att inte överföra det på ditt barn. Försök i stället att uppmuntra barnet och kan du inte hjälpa barnet med läxan så kanske ni har någon annan i er omgivning som kan göra det. Försök i stället att prata mycket om vilken nytta man kan få av matematiken när man blir äldre. 

4. Planera
 Be ditt barn göra en plan över när och hur mycket den ska göra så den hinner alla uppgifterna. Ibland behöver de lite extra hjälp att göra en planering så läxor, fritidsintressen och kompisar får plats. Planering minskar stress.

5. Beröm
Glöm inte att berömma barnen för deras försök och engagemang. Det är inte alltid det går vägen men har man försökt är det mycket värt.