Älvdalens Utbildningscentrum AB

De bästa tre åren! Rätt behörigheter för yrke och högskola.

Älvdalens Utbildningscentrum är en trygg och stabil gymnasieskola med riksintag och internat, en timmes bilfärd från fjällen, med gångavstånd till skog och älv. Våra lärare är riktiga proffs och hjälper dig att hitta praktikplatsen du drömmer om. Du får möjlighet att ta olika branschcertifikat, allt för att du ska få ditt drömjobb!

Äventyrsgymnasiet
Jobba med äventyrsturism, skidåkning, klättring och MTB! Välj Äventyrsgymnasiet och ta många certifikat för yrken som bl a skidlärare och forsränningsguide. Bland lärarna finns erfarna entreprenörer i branschen som hjälper dig till drömpraktikplatsen. Högskolebehörighet och UF-företagande är inbyggt i utbildningen.

Fiskegymnasiet
Vi är sportfiskeutbildare sedan 25 år och Sveriges första fiskegymnasium. I Älvdalen finns fina fiskevatten och möjlighet att läsa medieproduktion. Lärarnas kontaktnät i fiskebranschen ger dig bra praktikmöjligheter. Jobba inom sportfiske, som fiskeguide, med fiske- och vattenvård, i fiskebutik, egenföretagare eller plugga vidare.

Jaktgymnasiet
Stora chanser till arbete och vidarestudier i kombination med jakt i storslagen vildmark. Jaktgymnasiet erbjuder dig ett unikt koncept som öppnar flera valmöjligheter inom skogsbruk, skotarkörning samt jakt och viltvård.

Skogsgymnasiet
I skogen finns många spännande möjligheter, både inom akademiska yrken och för dig som vill köra häftiga maskiner. Mycket tid läggs på körning både i simulatorns värld och ute i skogen. I skogen är det lätt att få jobb. Bli skogsmaskinförare eller skogsvårdare direkt efter gymnasiet, eller läs vidare till t ex skogsmästare.

Bygg- och Maskingymnasiet
Vill du köra grävmaskin? Lär dig bygg- och anläggningsarbeten, GPSstyrning, gräva vägar, lägga rör, göra husgrunder och mycket mer. Du övar i riktiga maskiner på skolans övningsområde, i simulator och ute på praktik. Utbildningen leder till jobb som maskinförare på byggarbetsplatser och vägbyggen, eller till vidarestudier.

Transportgymnasiet
Drömmer du om ett självständigt yrke där du rattar tunga lastbilar, långtradare eller timmerbil? Utbilda dig till yrkesförare! Teori varvas med övningar i riktig trafik och i simulator. Vi ger dig möjlighet att ta flera certifikat så att du kan gå direkt ut i arbete på t ex ett transportföretag, eller plugga vidare på högskola.

ADRESS
Älvdalens Utbildningscentrum AB
Buskoviusvägen 7
796 22 ÄLVDALEN

Telefon: 0251-597 000

Program

NB – naturturism - Äventyrsgymnasiet
NB – naturturism - Fiskegymnasiet
NB – skog - Jaktgymnasiet
NB – skog - Skogsgymnasiet
BA – anläggningsfordon - Bygg- och Maskingymnasiet
FT – transport - Transportgymnasiet