Järvsögymnasiet

Cykel, äventyr eller djurvård vid nordens vildmarkscenter

På Järvsögymnasiet arbetar vi med utbildningar som är väl förankrade med ortens branscher och näringsliv vilket ger en unik dimension till alla utbildningar på skolan. Här är helhetstänket för varje utbildning viktigt, med fokus på medvetenhet, massor av kreativitet och entreprenörskap. Hela Järvsö andas entreprenörskap vilket smittar av sig till skolans elever.

Äventyr - cykling eller Äventyr - outdoor, Järvsö
Utbildningen äventyr med inriktning outdoor eller cykel, har massor av arenor i Järvsö och en mängd samarbetspartners för att berika utbildningen. I Järvsö samlas väletablerade namn inom cykel, alpint, fors och klättring. Bättre plats och förutsättningar är svårt att finna för den som vill ha en utbildning inom äventyr med cykel (downhill, XC, enduro), klättring, alpint, fjällguide och fors i en av Sveriges hetaste turistorter.

Djurvård på Vildriket - nordens vildmarkscenter
Utbildningen djurvård sker i samverkan med Vildriket, Nordens vildmarkscenter (f.d. Järvzoo). Här blir du djurvårdare och har Vildriket som din utbildningsarena! Du får sköta och vårda djurparksdjur samt lära dig hur de kommunicerar och lever i naturen. Fokus ligger på bevarande, forskning, information och utbildning. Här kan du även välja att läsa till naturvetenskaplig profil för dig som vill ha en fördjupning inom naturvetenskap för vidare studier efter gymnasiet så att du blir direkt behörig till veterinär eller läkarstudier.

Affärsutveckling, Media eller Ingenjörsvetenskap
Fler utbildningar som finns på skolan är utbildningarna estetisk media och teknisk media där vi samverkar med företag och proffs från branschen. Utbildningen ingenjörsvetenskap förbereder dig väl inför vidare studier samtidigt som många praktiska inslag blir möjliga i och med lektionernas upplägg. Utbildningen affärsutveckling har en stark prägel mot företagsekonomi som passar utmärkt i Järvsö.

- På skolan har vi valt att erbjuda sammanhängande arbetspass som skapar stora möjligheter till variation i undervisningen och mindre stress eftersom man effektivare kan fokusera på en sak i taget. Det möjliggör även sen skolstart, våra lektioner startar inte förrän kl 09.45. Våra elever och lärare gillar verkligen det här arbetssättet, det ger så många möjligheter, säger Johanna Laurén, skolans rektor.

- På skolan är arbetsron viktig, här är inomhusmiljön lugn och behaglig. Stämningen är vänskaplig och familjär, eftersom vi är en mindre skola. Här kommer vi nära varandra, både lärare och elever. Vi bryr oss om varandra, stöttar och pushar när det behövs. Alla kan vara sig själva hos oss, säger Dennis Laurén, skolchef.

Oavsett vilken utbildning du väljer på Järvsögymnasiet så väntar tre år fyllda av äventyr framför dig. Tillsammans med utbildningarnas samarbetspartners och skolans lärare vill vi ge våra elever en så autentisk utbildning som möjligt. Dessutom kan flera av utbildningarna kombineras med naturvetenskaplig profil vilket breddar utbildningen ännu mer.

Järvsögymnasiet är en fristående skola med riksintag som tar emot elever från hela Sverige. Skolans egna elevboende möjliggör boende för alla som flyttar hit.

- Det ska vara roligt att studera och i Järvsö finns de bästa förutsättningarna för just det, säger Dennis Laurén.

ADRESS
Järvsögymnasiet
Stationsgatan 27, 827 50 Järvsö

Telefon: 0651 – 121 31

Program

Hotell- och turismprogrammet
Affärsutveckling och turism
Äventyrsturism

Estetiska programmet
Digital medieproduktion

Naturbruksprogrammet
Äventyr
Djurvård med naturvetenskaplig profil

Teknikprogrammet
Digital medieproduktion
Ingenjörsvetenskap