Järvsögymnasiet

Nya utbildningar i Järvsö

Äventyrsutbildning i Järvsö
Äventyr på Järvsögymnasiet är utbildningen för dig som gillar downhill, alpin skidåkning, forsränning, klättring, kajakpaddling, MTB, zipline och fjällvandring. När du går ut gymnasiet kan du välja att arbeta som guide i någon eller några av ovanstående aktiviteter, starta eget företag eller plugga vidare. Valet är ditt!

I Järvsö samlas väletablerade namn inom cykel, alpint, fors och klättring. Bättre plats och förutsättningar är svårt att finna för den som vill ha en utbildning inom äventyr med cykel (downhill, XC, enduro), klättring, alpint, fjällguide och fors i en av Sveriges hetaste turistorter.

Djurvård med Järvzoo som arena!
Bli djurvårdare med Järvzoo som din utbildningsarena! Du får sköta och vårda djurparksdjur samt lära dig hur de kommunicerar och lever i naturen. Fokus ligger på bevarande, forskning, information och utbildning. Du får lära dig hur man arbetar med många olika slags djur och hur du sprider den kunskapen vidare till parkens besökare.

Din praktik kommer huvudsakligen att vara på Järvzoo, samtidigt som du är fri att välja praktik på veterinärklinik eller andra verksamheter som du själv föredrar.

Naturvetenskaplig kompetens
Vi erbjuder dig också att läsa in en naturvetenskaplig kompetens vilket ger dig bredast tänkbara möjligheter till vidare studier. Dörren är då öppen till läkarstudier, veterinär, civilingenjör, ekonom, jurist, ja det allra mesta på högskola och universitet.

Unikt läge
Inget annat gymnasium i Sverige har så nära till djurparken eller cykel- och skidbacken att varje lektion kan vara en aktivitetslektion då transport inte behövs, vi är redan där!

ADRESS
Järvsögymnasiet
Stationsgatan 27, 827 50 Järvsö

Telefon: 0651 – 121 31

Program

Hotell- och turismprogrammet
Affärsutveckling och turism
Äventyrsturism

Estetiska programmet
Digital medieproduktion

Teknikprogrammet
Digital medieproduktion
Ingenjörsvetenskap