Söderslättsgymnasiet

Som student på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg har du möjlighet att välja mellan tolv olika utbildningar och program som kvalitetssäkras kontinuerligt och ständigt utvecklas.

På Söderslättsgymnasiet samarbetar vi tätt med näringslivet och du har också möjlighet att delta i internationella utbyten inom flera områden. Varje år delar vi även ut stipendier till elever som har visat goda resultat eller på annat sätt haft framgång under sin skolgång.

SÖDERSLÄTTSGYMNASIET
• är certifierade att bedriva en FN-skola, Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege
• bedriver ett elitfotbollsgymnasium
• delar årligen ut stipendier till ett värde av cirka 200.000 kronor
• erbjuder moderna språk steg 3 och 4 på tolv olika språk
• erbjuder studie- och yrkesvägledning
• har en elevhälsa med skolsköterskor och skolkuratorer
• har studietorg med behöriga lärare
• har skolbibliotek i världsklass

KOMBINERA DINA STUDIER MED IDROTT ELLER MUSIK
Är du intresserad av idrott och vill träna mer på dagtid? På Söderslättsgymnasiet finns ett elitfotbollsgymnasium och fyra lokala idrottsinriktningar: ishockey, konståkning, basket och fotboll. Du får träning/teori inom vald sport tre timmar i veckan under hela gymnasietiden.

Du kan också utveckla ditt musikintresse genom att välja vår musikprofil. Då får du undervisning i musik två gånger i veckan under hela gymnasietiden. För att bli antagen till musikprofilen måste du komma in på ett av våra nationella program och genomföra ett godkänt färdighetsprov. Musikprofilen har inriktningen rock/pop/soul.

STUDIETORGET – LÄRANDE PÅ EGNA VILLKOR
På Söderslättsgymnasiet kan du alltid få hjälp med dina läxor, projekt och arbetsuppgifter. Studietorgslärarna, som är behöriga lärare, finns både för dig som behöver stöd för att bli godkänd på en kurs och för dig som strävar efter högre betyg eller större utmaningar.

Våra studietorg är öppna för alla elever på skolan. Den hjälp du får är gratis och studietorgslärarna är här hela skoldagen, alla dagar på läsåret och även under stora delar av loven.

SKUGGA EN ELEV
Är du nyfiken på hur det är att gå på Söderslättsgymnasiet? Då kan du skugga en elev på ett eller flera program under en halv- eller heldag. Det innebär att du får följa en klass på programmet, vara med på lektionerna, träffa lärare och elever och äta i matsalen. Naturligtvis kan du ta med dig en kompis om du vill.

Vi tar emot elever för skuggning på alla våra program under hela läsåret. Du väljer vilket program du vill besöka via www.trelleborg.se/skugga-en-elev.

ADRESS
Söderslättsgymnasiet
S:t Nicolai plan 1, 231 43 TRELLEBORG
Bruksgatan 13, 231 64 TRELLEBORG

Telefon: 0410-73 36 01

Program

BF - Barn och fritid
BA - Bygg och anläggning
EK - Ekonomi
EE - El och energi
ES - Estetiska
HA - Handel och administration
HV - Hantverk (frisör)
IN - Industritekniska
NA- Naturvetenskap
SA - Samhällsvetenskap
TE - Teknik
VO - Vård och omsorg

Övrigt
Elitfotbollsgymnasium
Introduktionsprogram
Gymnasiesärskola
Lokalt ishockey-, konståknings-, fotbolls- och basketgymnasium