Sågbäcksgymnasiet

Välkommen till Sågbäcksgymnasiet
- en kommunal gymnasieskola i Huddinge kommun.

”En skola man pratar gott om, där vi tar eleverna på allvar och har höga förväntningar - en skola där eleverna lyckas.”

Vi har ett flertal olika yrkesinriktade utbildningar att välja mellan. Flera av de branscher vi samarbetar med har idag en stark efterfrågan på utbildad arbetskraft och de flesta av våra elever har jobb när de är klara med sin utbildning hos oss.

Yrkesutbildningar:

  • Barn och fritidsprogrammet
  • Bygg och anläggningsprogrammet
  • Fordon och transportprogrammet
  • Restaurang och livsmedelsprogrammet

Alla yrkesprogram kombinerar teoretiska kurser på skolan med praktiska kurser i skolans fantastiska verksamhetsnära lokaler och ute på företag i form av arbetsplatsförlagt lärande, APL. Våra yrkesprogram övergår till att bli lärlingsprogram under utbildningens gång.

Utöver yrkesprogrammen har vi introduktionsprogram, NIU idrottsutbildningar och anpassad gymnasieskola (tidigare gymnasiesärskola).

Branschrekommenderad skola
Vårt Bygg- och anläggningsprogram är branschrekommenderad av BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd). Detta gör att elever får värdefulla kontakter inför sitt framtida yrkesliv och arbetsgivare som anställer elever från Sågbäcksgymnasiet vet att utbildningen är kvalitetssäkrad.

Trygghet och stöd
För oss är det viktigt att du som elev känner dig trygg och mår bra. Hos oss får alla lov att utvecklas utifrån sina förutsättningar och i sin egen takt. Elevhälsan,
skolledning, studie- och yrkesvägledare och specialpedagog finns på plats varje dag för att stötta dig som elev i din utveckling och vi har hög lärarbehörighet och lärartäthet.

Läget
Skolan har ett fantastiskt läge och är lätt att ta sig till, både buss och pendeltåg med täta avgångar.

Dator till alla
När du börjar på Sågbäcksgymnasiet får du låna en personlig dator.

Oavsett vilket av våra program du väljer att läsa kommer du att uppleva den trevliga stämningen som kännetecknar Sågbäcksgymnasiet. Efter din utbildning vill vi att du ska kunna få jobb, öppna eget eller vara redo för vidare studier. Vi stöttar och backar dig utifrån dina behov - i gengäld satsar du ditt engagemang och din vilja under dina år hos oss. Tillsammans kan vi bygga din framtid!

Nyfiken på att få veta mer? Besök oss och bilda dig en egen uppfattning om skolan. Följ oss på sociala medier SGY352 eller titta in på vår hemsida www.huddinge.se/sagbacksgymnasiet.

Varmt välkomna till oss i Huddinge!