Praktiska Gymnasiet Borås

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Hos oss är klasserna små vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen, både i klassen och på skolan. Vad drömmer du om att bli? Välkommen till Praktiska Gymnasiet Borås.

FRÅN PRAKTIK TILL ARBETSPLATS
På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet.
Hos oss kan du även läsa som lärling, då har du istället hälften av din skoltid på en arbetsplats. Du får dessutom 1000 kronor extra i månaden från CSN när du läser som lärling. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta dig an nya uppgifter.

VILL DU PLUGGA VIDARE?
Du kan ta studenten med både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet, vilket ger dig fler möjligheter i framtiden. Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet.
Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet.

GÖR PRAKTIK UTOMLANDS
Som elev hos oss kan du söka utlandspraktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom det EU-finansierade projektet ERASMUS+. Praktiken är ca tre veckor och vi samarbetar med företag kopplat till ditt valda yrkesområde.

VAR ELEV FÖR EN DAG
Vi tycker det är viktigt att du får chans att träffa oss och testa på det program du funderar på att söka till innan du gör ditt val. Som elev för en dag får du följa med elever på det program du är intresserad av under en dag. Du får chans att se hur våra lektioner går till och testa på våra praktiska moment i skolans fina verkstäder. Boka din plats på praktiska.se/boras

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Borås
Risängsgatan 6
504 68 BORÅS

Program

BA  - Bygg och anläggning
EE - El och Energi
RL - Restaurang och Livsmedel
FT - Fordon och Transport
VF - VVS och Fastighet

Introduktionsprogram