Byggbranschens yrkesnämnd, BYN GävleDala

Det du bygger och är med och skapar idag kan användas i generationer – det är klimatsmart!

Att jobba i byggbranschen ger dig möjlighet att tjäna bra. Vilket inte är helt fel. Dessutom är branschen alltid högt rankad när det gäller trivsel på arbetet. Bra lön och kul på jobbet – kan det bli bättre?

Om du väljer Bygg- och anläggningsprogrammet så garderar du dig med både möjlighet att få högskolebehörighet, att plugga vidare och samtidigt få en yrkesutbildning! Det gör att du får större valfrihet.

Många tror att ett jobb inom byggbranschen är tungt. Det kan naturligtvis vara så att det ibland förekommer vissa tunga moment, men då är det viktigt att jobba smart och använda de hjälpmedel som finns. Vi ska aldrig ta eller utsättas för onödiga risker. Säkerheten är viktig.

Visste du att vi närmar oss 11 miljoner invånare i Sverige? Även i Dalarna kommer befolkningsmängden att öka. Därför kommer det fortsatt att bl a byggas bostäder, skolor, arbetsplatser, idrottshallar, vägar och järnvägar mm.

Det som byggs ska också vara hållbart och miljövänligt både för de som bygger och för de som ska bo och vistas i det som byggs. Alla vill vi ha en trygg och säker miljö på väg till skolan, jobbet, träningen eller vart det nu vi är på väg. Vi som jobbar i byggbranschen är med och skapar och bygger för dig och alla andra i samhället. En fin känsla!

Hoppas att du är vår nästa plattsättare, murare, maskinförare, anläggare, träarbetare, golvläggare, betongarbetare, håltagare, ställningsbyggare eller takmontör? Runt om i Dalarna finns flera gymnasieskolor att välja mellan.

Läs mer på www.byggdinframtid.se

Välkommen till en bransch som bygger för dig och mig.

ADRESS

Byggbranschens yrkesnämnd, BYN GävleDala
Drottninggatan 27
803 11 GÄVLE

Yrken

Program

Gymnasieskolans Bygg och anläggningsprogrammet (Grundutbildning), därefter fortsätter du som lärling på ett byggföretag (Kvalificeringstid) och får under tiden lön av arbetsgivaren. När du gjort din kvalificeringstid hos arbetsgivaren får du ett Yrkesbevis. Som vuxen finns andra vägar.