Axis Communications

It´s together we re-imagine a smart, safe and sustainable tomorrow.

Det började med en idé som var unik. Två studenter hade en vision att de tillsammans ville förändra världen. 30 år senare har studenternas vision vuxit till Axis som idag är marknadsledande inom uppkopplade kameror.

Vi fortsätter att växa i vår vision för en tryggare, bättre och smartare morgondag för alla. Genom att tillsammans utveckla nya idéer har vi uppfunnit tekniska produkter som är unika.
Kanske har du sett våra kameror i taket på bussen? De finns även installerade på bland annat på tågstationer, flygplatser och i butiker. Vi utvecklar ny spännande teknik inom exempelvis audio och radar.

Våra produkter är skapade för att skydda och planera hur vi rör oss i offentliga miljöer. Genom vår teknik får miljontals människor över hela världen en ökad säkerhet som bidrar till ett bättre samhälle. Detta är viktigt för oss som jobbar på Axis.

Vi är idag mer än 4160 anställda världen över. Bara på vårt huvudkontor i Lund och på vårt kontor i Linköping finns ca 2560 personer som utvecklar nya tjänster och produkter för den globala marknaden. Runt om i världen har vi ca 50 säljkontor samt en del produktutveckling.

Våra kunder finns över hela världen och det speglas i hur vi arbetar. Vi drivs av kreativitet, nyfikenhet och mod att skapa morgondagens lösningar. Det är självklart med hållbarhet, jämställdhet och mångfald på våra kontor.

Vi vet att det finns fler som vill vara med och bygga ett bättre och hållbart samhälle! Det är du som är vår framtid!