MRF Kalmar län

Framtiden är elektrisk! I alla fall för oss inom motorbranschen. Vi servar, reparerar och är experter på alla sorters fordon; personbilar, lätta transportbilar, tunga lastbilar och lantbruksmaskiner. Vi arbetar med att möta människor, undersöka problem och hitta lösningar. Våra arbetsredskap är såväl programvaror och datorer som bilar och mätinstrument. Tycker du om att hitta lösningar och se logiska samband? Vill du jobba med något som är viktigt för att människors vardag ska fungera? Välj motorbranschen och få framtiden att rulla!

Ett fordonsprogram på gymnasiet kombinerar grundläggande teoretiska ämnen som ger högskolebehörighet*, med tekniska utmaningar och praktik hos branschens bästa företag. Efter fordonsprogrammet väntar en framtid med stora möjligheter till personlig utveckling och varierande arbetsuppgifter inom en bransch i teknisk förändring.

MRF Kalmar län är en medlemsorganisation för företag i fordonsbranschen. Våra medlemsföretag är trygga och seriösa arbetsgivare. Praktiken inom ramen för fordonsprogrammet leder i hög grad till fast jobb direkt efter avslutad gymnasieutbildning Du kan läsa mer och få inspiration om motorbranschen på mrf.se och upptäcka en spännande bransch. Kanske är du en av dem som ska få framtiden att rulla?

Utbildningsvägar
På Lars Kaggskolan i Kalmar finns Motorbranschcollege. MBC är en särskild kvalitetscertifiering som garanterar att du får en fordonsutbildning som möter arbetsgivarnas förväntningar och högt ställda krav från såväl bransch som andra aktörer. Läs mer på motorbranschcollege.se norra delen av Kalmar län finns Vimmerby Gymnasium som har Fordonsprogrammet, FT.

*Kontrollera med varje enskild skola vad som gäller och eventuella avvikelser i kursplanen.

ADRESS
MRF Kalmar län

VÅRA MEDLEMSFÖRETAG

Atteviks Lastvagnar AB
Autolack i Kalmar AB
Autorikt Bilplåtslageri
Be-Ge Lackering AB
Be-Ge Lastbilar AB
Be-Ge Personbilar AB
Bil och Motor i Sydost AB
Bilkompani Kalmar AB
Bilkompani Sydost AB

Bilskadecenter i Sydost AB
Engströms Bil AB
Engströms Lastbilar AB
Finnvedens Lastvagnar AB
JL Bilar i Kalmar AB
K I Nilssons Bilhall AB
Kalmar Billackering AB
Larssons Bilverkstad i Kalmar AB
Liljas Personbilar AB

Niklassons Biltjänst
Njudungs Bil AB
Pierre Billackering AB
Sigurd Råberg Karlskrona Bil AB
Skobes Bil Öst AB
Småländska Bil AB
Tjust Service-Center Bilförsäljning AB
Vimmerby Lackservice AB