Volvo Construction Equipment AB

Volvo i Braås tar världens bästa dumprar in i framtiden

På Volvo Construction Equipment i Braås brinner vi för att skapa effektiva och klimatsmarta lösningar för tunga transporter. Sedan mer än femtio år tillbaka konstruerar och tillverkar vi nämligen världens bästa dumprar. Våra dumprar kan flytta upp till 60 ton sten i ett lass och har samtidigt en suverän förmåga att ta sig fram i svårframkomlig terräng. Varje år lämnar tusentals dumprar fabriken i Braås, på väg ut till kunder över hela världen.

För oss är det en självklarhet att vara med och bygga den värld vi vill leva i. Även om vår dumper är bäst i världen är det viktigt att fortsätta utvecklas. Vi är inne i ett spännande teknikskifte med nya bränslen och autonoma, självgående, maskiner. Det gör att vi behöver arbeta ännu mer kreativt och tvärfunktionellt med ideér och problemlösning. Vi välkomnar kreativa medarbetare med olika perspektiv!

Högteknologisk utveckling
I Braås finns en stor utvecklingsavdelning som driver arbetet med att ta fram nya hållbara transportlösningar för framtiden. Här jobbar mestadels ingenjörer med allt ifrån idé, design, konstruktion, hållfasthetsberäkning och programmering till testning. Här efterfrågas nu allt fler medarbetare som kan el, mjukvara och uppkopplade system.

Modern produktion
Våra dumprar tillverkas och monteras i en produktionsanläggning med hög tekniknivå och stort fokus på ergonomi och kvalitet. Vi har moderna svetsrobotar och laserskärmaskiner och utforskar hur en uppkopplad fabrik med fler smarta maskiner som gör det tunga jobbet ska se ut och fungera.

Självklart har vi även andra funktioner på plats, såsom produktionsteknik, inköp, ekonomi, IT, HR och sälj med mera. Idag är vi 1000 medarbetare inom mer än 40 olika yrken! Vårt ledord är tillsammans och här behövs verkligen alla för att verksamheten ska fungera.

Vägar in
Om du tycker att Volvo verkar vara en spännande arbetsplats finns det olika vägar att välja. En praktisk utbildning, till exempel industri- eller fordonsprogrammet, eller en teoretisk teknik- eller naturvetenskaplig utbildning på gymnasiet är en bra början.

Vill du utveckla dig vidare kan du välja en teknisk utbildning på högskolenivå, gärna ingenjörsutbildning med inriktning el, mjukvaruutveckling och inbyggda system, produktion eller logistik.