Sonoco-Alcore AB

Känner du till Pringels? Chips på tub. Det är Sonoco som tillverkar just den tuben och många andra förpackningar i både kartong och plast. I Sverige tillverkar Sonoco främst kartonglindade hylsor till pappersindustrin.

VÅR TILLVERKNING
Sonoco-Alcore tillhör den globala förpackningskonsernen Sonoco och har tillverkning i över 30 länder. Vi tillverkar en mängd olika produkter till förpackningsindustrin. I Sverige tillverkar vi främst kartonlindande hylsor som används som kärna till att rulla upp produkter på såsom papper, tejp, plastfilm, tyger mm. Som en toapappersrulle fast större och starkare.

EGNA PAPPERSBRUK
Den kartong vi använder till att producera kartongkärnor av tillverkar vi till största del själva i våra pappersbruk. Det ger oss en bra möjlighet att själva styra kvalitén på våra produkter. All kartong tillverkas av återvunnet papper. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss och vi arbetar ständigt med att minska vår miljöpåverkan.

JOBBA HOS OSS
När du jobbar på Sonoco-Alcore blir du en del av en global arbetsgivare med många kontakter runt om i världen. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs, det är de som är verksamheten. Därför vill vi att alla ska ha en säker arbetsplats som man trivs på. Många av våra medarbetare har jobbat länge hos oss, i genomsnitt har man varit anställd i 17 år. Den som har jobbat längst som fortfarande jobbar kvar började hos oss 1974.