Värmlands spelbransch

Vill du jobba med spel?

Värmlands spelbransch växer och behöver fler talanger. Här får du möjlighet att utbilda dig och dessutom i nära samarbete med spelindustrin.

Hos Värmlands spelutvecklar-community: The Great Journey hittar du utbildningar som ger dig verktyg för att kunna arbeta i spelbranschen. Vi samarbetar med en av världens bästa spelutbildningar Future-games och har flera eftergymnasiala utbildningar att välja mellan. The Great Journey är en plats för dig som vill utveckla spel oavsett om du driver ett hobbyprojekt, en start up eller en etablerad spelstudio – allt i en trygg miljö. Vi jobbar efter mottot ”find a friend, build a team, make a game”. Du kan redan på gymnasiet välja att utveckla ditt spelintresse. I nära samarbete med UF – och projektet ”Make A Game” får du möjlighet att skapa spelutvecklingsprojekt under gymnasietiden. The Great Journey och UF har även ett nära samarbete med Embracer Group, en global koncern för spelstudios/bolag på den globala spelmarknaden, med huvudkontor i Karlstad. Det ger dig en direkt koppling till arbetslivet, utbyte av kunskaper och möjliggör kontakter till den globala spelmarknaden. Mirage Game Studios är en av Embracers spelutvecklingsstudios, med säte i Karlstad. Är du nyfiken på spelbranschen eller ser du redan spelbranschen som en given framtid för dig? Vi ser fram emot att få höra från dig. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

The Great Journey är Värmlands spelutvecklar-community. Hos oss kan du studera spelutveckling på eftergymnasialnivå, träffa likasinnade och få stöd att skapa egna spel. Vi stöder och arbetar direkt med företagen inom den regionala spelindustrin och bygger nätverk med internationella bolag. Vi arrangerar Game Jams, föreläsningar, pitchtävlingar, resor till spelmässor, nätverksträffar och mycket annat. Är du nyfiken på att veta mer om vilka spelutbildningar som finns i regionen, kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Embracer Group är en global koncern med kreativa, entreprenörsledda verksamheter inom PC, konsol-, mobil- och brädspel samt andra relaterade medier. Koncernen har en omfattande spelportfölj med över 900 ägda eller kontrollerade varumärken.

Bolaget har huvudkontor i Karlstad och koncernen har över 130 interna spel-studios och engagerar fler än 15.000 medarbetare i över 40 länder.

Spelutvecklingsprojektet ”Make A Game” är ett samarbete mellan Embracer Group, Mirage Game studios, The Great Journey och Ung Företagsamhet Värmland. Syftet är att ge extra stöttning till de UF-företag som utvecklar dator- och mobilspel så att de får mer kunskap och bättre förutsättningar att lyckas i sin spelutveckling under UF-året samt fostra deltagarna med en förståelse för hur en som spelutvecklande aktör tar sig fram inom spelindustrin i stort.

Mirage Game Studios startades 2016 i samarbete med Embracer Group. Under hösten 2019 släppte Karlstadsstudion sitt första spel Little Big Workshop, ett kreativt strategispel om charmiga små fabriker i tillverkningsindustrin. Deras senaste spel Space for Sale handlar om att bygga hem åt utomjordingar. En “sandboxig” upplevelse, där spelaren får utforska, uppfinna och skapa själv, eller tillsammans med en kompis.