Värmlands spelbransch

Vill du jobba med spel?

Värmlands spelbransch växer och behöver fler talanger. Här får du möjlighet att utbilda dig och dessutom i nära samarbete med spelindustrin.

Hos Värmlands spelutvecklar-community: The Great Journey hittar du utbildningar som ger dig verktyg för att kunna arbeta i spelbranschen. Vi samarbetar med en av världens bästa spelutbildningar Futuregames och har flera eftergymnasiala utbildningar att välja mellan. The Great Journey är en plats för dig som vill utveckla spel oavsett om du driver ett hobbyprojekt, en start up eller en etablerad spelstudio – allt i en trygg miljö. Vi jobbar efter mottot ”find a friend, build a team, make a game”. Du kan redan på gymnasiet välja att utveckla ditt spelintresse. I nära samarbete med UF – och projektet ”Make A Game” får du möjlighet att skapa spelutvecklingsprojekt under gymnasie-tiden. The Great Journey har även ett nära samarbete med Embracer Group, ett moderbolag för spelstudios/bolag på den globala spelmarknaden, med huvudkontor i Karlstad. Det ger dig en direkt koppling till arbetslivet, utbyte av kunskaper och möjliggör kontakter till den globala spelmarknaden. Mirage Game Studios är en av Embracers spelutvecklingsstudios, med säte i Karlstad. En studio som växer och som söker fler talanger. Är du nyfiken på spelbranschen eller ser du redan spelbranschen som en given framtid för dig? Vi ser fram emot att få höra från dig. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

The Great Journey är Värmlands spelutvecklarcommunity. Här kan du studera spelutveckling på eftergymnasialnivå, träffa likasinnade och få stöd att skapa egna spel. Vi stöder och arbetar direkt med företagen inom den regionala spel-industrin såväl som bygger nätverk och internationella kanaler. Vi arrangerar Game Jams, föreläsningar, pitchtävlingar, resor till spelmässor, nätverksträffar och mycket annat. Är du nyfiken på att veta mer om vilka spelutbildningar som finns i regionen, kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Embracer Group är ett moderbolag till företag som utvecklar och förlägger PC, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden. Embracer Group äger fler än 240 varumärken, har över 80 interna spelstudios, fler än 8500 anställda och kontrakterade medarbetare i över 40 länder.

Spelutvecklingsprojektet ”Make A Game” är ett samarbete mellan Embracer Group, Mirage Game studios, The Great Journey och Ung Företagsamhet Värmland. Syftet är att ge extra stöttning till de UF-företag som utvecklar dator- och mobilspel så att de får mer kunskap och bättre förutsättningar
att lyckas i sin spelutveckling under UF-året samt fostra deltagarna med en förståelse för hur en som spelutvecklande aktör tar sig fram inom spelindustrin i stort.

Mirage Game Studios grundades av fyra ivriga spelare med bakgrund i spel/IT-branschen under hösten 2016, i samarbete med Embracer Group (dåvarande THQ Nordic). Sedan dess har studion växt och består idag av ett team på 12 personer. Mirage Game Studios slog igenom 2020 med sitt nya spel Little Big Workshop, ett kreativt strategispel om charmiga små fabriker i tillverkningsindustrin.