Region Västerbotten

Region Västerbotten – vi växer tillsammans

Hos oss finns det plats för dig, med alla dina erfarenheter och kompetenser. Vi tror på var och ens unika förmåga och vi vet att olikheter skapar möjligheter.

Vi erbjuder dig en trygg anställning och ett meningsfullt jobb där du gör skillnad. För att du ska trivas får du möjlighet till karriär oavsett om det är på bredden eller djupet. Vi stöttar din utveckling och litar på att det är du och dina arbetskamrater som tar oss framåt.

Tillsammans formar vi framtiden – för när du växer, växer Västerbotten.

Över 10 000 medarbetare och 400 olika yrken
Hos oss jobbar över 10 000 medarbetare inom en mängd olika yrken. Våra arbetsplatser finns över hela länet, från fjäll till kust. De flesta känner nog till att det jobbar sjuksköterskor, undersköterskor, tandsköterskor och läkare hos oss, men visste du att det finns över hundra andra yrken? Några andra exempel är IT-tekniker, tandhygienister, vårdbiträden, labbtekniker, bibliotekarier, ekonomer och fastighetsskötare.

Vi är också en av länets största arbetsgivare för ungdomar. Varje sommar tar vi emot nästan 100 sommarjobbare som får prova på att jobba inom våra olika verksamheter.

Viktiga framtidsyrken
Vi vet att behovet av vård och omsorg kommer att öka i framtiden, därför behöver vi bli fler. Här kan du läsa mer om några av våra viktiga framtidsyrken.