Martin Koch-gymnasiet

VI SKAPAR MÖJLIGHET FÖR ALLA ELEVER OCH VI ÄLSKAR DET

Vi är en skola med eleven i fokus. Belägna i Hedemora, med ca 400 elever och åtta olika gymnasieprogram, satsar vi på en undervisningsform där alla elever ska känna sig sedda och få bästa möjliga förutsättningar för att lyckas. Vi gör det genom små undervisningsgrupper, hög lärarbehörighet och ett enormt engagemang för var och en av våra elever.

Vad får du som elev?
Martin Koch-gymnasiet består av moderna lokaler där vi utbildar elever på både teoretiska program och yrkesprogram.

Vi har bygghall och maskinpark för dig som läser bygg och anläggningsprogrammet. Fordonsprogrammet driver undervisningen i lokaler som är uppbyggda som en riktig bilverkstad.

För de teoretiska utbildningarna har vi skapat de bästa förutsättningarna tillsammans med våra pedagoger, med ett bemannat bibliotek, läxhjälp och mattestuga för dem som har behov av det.

Dessutom är vi en av landets bästa skolor för Ungt Företagande. Förra året vann vi utmärkelser både som bästa skola i regionen och vår lärare fick pris som regionens bästa UF-lärare. I år har två av våra lärare blivit utsedda som Sveriges bästa lärare i sina ämnen.

Besök från näringslivet och studiebesök ser vi som en viktig ingrediens i skolarbetet. Genom våra goda kontakter med närliggande företag kan vi alltid erbjuda eleverna en bra APL-plats – som ofta leder till en anställning.

ADRESS 
Martin Koch-gymnasiet
Kyrkogatan 5
776 30 HEDEMORA

Telefon: 0225-342 33

Program

NA med naturvetenskaplig inriktning
SA med samhällsvetenskaplig och beteendevetenskaplig inriktning
EK med inriktning ekonomi och juridik
TE med inriktning information och media
BA med inriktning husbygge och mark och anläggning (med fördjupning bergarbete)
BF med inriktningen pedagogiskt och socialt arbete
FS
FT med inriktning personbil
VO