Västerviks Gymnasium

Vi vill hälsa dig varmt välkommen som elev till oss på Västerviks Gymnasium. Du möter moderna, trygga, flexibla, ljusa lokaler med en mängd olika lärytor som ska passa för dina studier och den sociala samvaron som också är en viktig del av dina tre år hos oss.

Eleven i fokus
Våra kompetenta och engagerade lärare hjälper dig att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar och mål. Vi tycker att det är viktigt att våra elever både får en lärorik och rolig gymnasietid, som också leder till en trygg framtid. Oavsett om du siktar på att gå direkt ut i arbetslivet eller vill fortsätta studera efter gymnasiet har vi en stor bredd av utbildningar för dig att välja mellan. Vi erbjuder 11 nationella program med flera inriktningar samt introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola.

Våra program
Vi har ett brett och attraktivt utbud av program och inriktningar. Vår skola ska vara en möjligheternas skola där du har chansen att förverkliga dina drömmar. Oavsett vilken utbildning du väljer kommer du att möta behöriga, duktiga och engagerade lärare. Lärare som sätter dig i centrum och som förmår att göra utbildningen angelägen och intressant.

Högskolebehörighet på alla program
Alla våra utbildningar ger möjlighet till högskolebehörighet. På så vis får du stora valmöjligheter senare i livet, oavsett vilket av våra program du väljer

Ung företagsamhet
Varje år tar ett antal elever chansen att bli entreprenörer. Under ett läsår startar de ett företag i projektet Ung företagsamhet, UF, och driver det från affärsidé till bokslut. Projektet präglas av glädje, nyfikenhet och uppfinningsrikedom; men framför allt får eleverna värdefulla kunskaper för sin framtid.

Mötesplatser
Vi på Västerviks gymnasium vet att det är viktigt med trivsel och välmående. Vår skola har modernt utrustade klassrum och en vacker arkitektur. Här finns miljöer där du som elev kan studera ensam eller i grupp. Vi har soffor och bord i korridorerna samt en cafeteria.

Anpassad gymnasieskola
Hos oss finns programmen för Administration, handel och varuhantering, Fastighet, anläggning och byggnation, Hotell, restaurang och bageri samt Individuella program. Under utbildningen ges möjligheter att knyta kontakter med arbetslivet, vilket kan leda till sysselsättning efter dina år hos oss.

Adress

Västerviks Gymnasium
Östersjövägen 6
593 32 VÄSTERVIK

Program

BA – HUS, Husbyggnad
EE – AUT, Automation
EE – ELT, Elteknik
EK – JUR, Juridik
EK – EKO, Ekonomi
FS – FSFOR, Försäljnings- och serviceprogrammet
HV – FIN, Finsnickeri
HV – FRS, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist (fr.o.m. 1 juli 2025 ersätter Frisör- och stylistprogrammet)
IN – DRI, Driftsäkerhet och underhåll
IN - PRK, Produkt och maskinteknik
IN – SVE, Svetsteknik
NA – NAT, Naturvetenskap
NA – NAS, Naturvetenskap och samhälle
RL – KOK, Kök och servering
SA – BET, Beteendevetenskap
SA – SAM, Samhällsvetenskap
TE – PRO, Produktionsteknik
VO – VAR, Vård och omsorg
IM – Introduktionsprogrammet