Skellefteå gymnasium

Därför kommer du att få en bra gymnasietid

Skellefteå kommuns gymnasieskolor är Baldergymnasiet, Anderstorpsgymnasiet och Kanalskolan i centrala Skellefteå samt Naturbruksgymnasiet i Burträsk. Alla fyra skolor ger dig bästa möjliga förutsättningar för att möta livet efter gymnasiet – oavsett om du går vidare till jobb eller studier.

DU KLARAR MER ÄN DU TROR
Gymnasiet är en fantastisk tid, år då det hinner hända massor. Vad vill du göra, vad vill du lära dig innan du tar studenten? Vad vill du våga? Hos oss finns inspirerande och kreativ arbetsmiljö för dig att växa i, med lärare som kan sina ämnen och vill få dig att känna upptäckarglädje. Du ska känna att du blir utmanad på ett bra sätt och att du klarar mer än du trodde var möjligt.

DET ÄR HÄR DU FÖRBEREDER DIG FÖR VUXENLIVET
Gymnasiet handlar om mycket mer än att du ska få ämneskunskaper. Skolan ska jobba för att göra dig redo att gå ut i vuxenlivet, hjälpa dig att utveckla din självtillit och utrusta dig med verktygen för arbetslivet. Du kommer att få låna en personlig dator så att du när du går ut har den datorvana som arbetslivet efterfrågar. Vi ger dig möjlighet att skaffa viktiga kontakter i arbetslivet, så att du redan när du tar studenten har arbetslivserfarenheter och referenser. Givetvis får du också den kunskap du behöver för att kunna läsa vidare på universitet.

Skellefteås kommunala gymnasieskolor erbjuder
• ett brett programutbud
• välutbildade och kompetenta lärare som utmanar och stöttar dig
• skolbibliotek som tillhandahåller det mesta av det bästa
• goda kontakter med både arbetsliv och högskola/universitet
• elevhälsoteam som arbetar för att du ska må bra och för att det ska gå bra i skolan för dig.