Byggbranschens yrkesnämnd, BYN Jämtland

Det du bygger och är med och skapar idag kan användas i generationer – det är klimatsmart!

Att jobba i byggbranschen ger dig möjlighet att tjäna bra. Vilket inte är helt fel. Dessutom är branschen alltid högt rankad när det gäller trivsel på arbetet. Bra lön och kul på jobbet – kan det bli bättre?

Om du väljer Bygg- och anläggningsprogrammet så får du förutom en yrkesutbildning även högskolebehörighet för att kunna plugga vidare om du vill. Det gör att du får större valfrihet.

Många tror att ett jobb inom byggbranschen är tungt. Det kan naturligtvis vara så att det ibland förekommer vissa tunga moment, men då är det viktigt att jobba smart och använda de hjälpmedel som finns. Vi ska aldrig ta eller utsättas för onödiga risker. Säkerheten är viktig. Med ökad befolkningsmängd i hela vårt land så kommer det fortsatt att byggas bostäder, skolor, arbetsplatser, idrottshallar, vägar och järnvägar mm.

Det som byggs ska också vara hållbart och miljövänligt både för de som bygger och för de som ska bo och vistas i det som byggs. Vi som jobbar i byggbranschen är med och skapar och bygger för dig och alla andra i samhället. En fin känsla!

Hoppas att du är vår nästa plattsättare, murare, maskinförare, anläggare, träarbetare, golvläggare, betongarbetare, håltagare, ställningsbyggare eller takmontör? Läs mer på www.byggdinframtid.se.

Runt om i Jämtland finns flera gymnasieskolor att välja mellan. Välkommen till en bransch som bygger för dig och mig.

www.byn.se

ADRESS

Byggbranschens Yrkesnämnd, BYN Jämtland

Yrken

Program

Gymnasieskolans Bygg och anläggningsprogrammet (Grundutbildning), därefter fortsätter du som lärling på ett byggföretag (Kvalificeringstid) och får under tiden lön av arbetsgivaren. När du gjort din kvalificeringstid hos arbetsgivaren får du ett Yrkesbevis. Som vuxen finns andra vägar.