H2GS AB

Att visa vägen för hela världen, från Boden.
I Boden håller vi på att bygga världens första storskaliga stålfabrik som kan skapa grönt stål. Stål finns i bilar, bussar, broar, hus, och möbler. Det är ett så vanligt material att vi tar det för givet, och det finns överallt. Men när traditionellt stål tillverkas släpps väldigt mycket koldioxid ut i luften, vilket till stor del bidrar till den globala uppvärmningen.

Det här tänker vi på H2 Green Steel ändra på. Vi vill visa världens industrier att det går att eliminera nästan allt koldioxidutsläpp i stålproduktion. Vi vill visa att det går, så att alla andra följer efter.

Vätgas, teknik och människor
Nyckeln till att göra stålet grönt är grön vätgas som skapas med hjälp av vindkraft, vattenkraft eller annan grön el. Och istället för koldioxid blir restprodukten i stålproduktionen vatten, som vi sedan tar hand om. Allt detta arbete görs med hjälp av den senaste tekniken, men framför allt tack vare de människor som kommer att arbeta hos oss och som kommer styra processerna och tekniken. Vi kommer inte bara att bygga en ny fabrik, vi kommer även att bygga en helt ny typ av arbetsplats. Det kommer vara en plats där alla är välkomna och där vi ser människor växa tillsammans, oberoende på var man kommer ifrån eller vem man är. Det viktiga är att vi tillsammans vill göra vår planet till bättre plats att leva på. Och planeten behöver vår hjälp.

Från slutet av år 2023 och i många år framöver så kommer vi anställa hundratals personer som vill göra skillnad. Man kommer kunna göra många olika saker hos oss, men gemensamt är att man kommer jobba mycket med teknik, data och andra människor.

Internationell miljö för alla
Se till att öva på engelskan eftersom vi kommer ha människor från alla världens hörn hos oss. Om du är intresserad av att jobba mer med händerna och kroppen, så kommer det att finnas många möjligheter till jobb som tekniker, elektriker och mekaniker. Du kommer också kunna styra stora, viktiga processer från kontrollrum. Och om du senare vill utbilda dig till civilingenjör så kommer vi ha många roller där man kan bli expert på att lösa komplicerade, spännande problem. Men gemensamt för oss alla är att vi kommer kunna lära oss och ta oss an nya möjligheter över tid.

Vi ser fram emot att höras vid i framtiden!

ADRESS
H2GS AB
Teknikvägen 15, 961 50 Boden

Yrken

Utbildningsvägare

Gymnasieprogram inom industri, el, automation, energi eller teknik. Vill du arbeta som ingenjör rekommenderar vi civil- och högskoleutbildningar inom maskin, metallurgi, kemi och process.