Stenvalls Trä AB

Stenvalls Trä är ett familjeföretag som grundades 1947 av Elof Stenvall. Företaget och koncernen drivs idag av syskonen Anna Flink, Folke Stenvall och Sven Stenvall. Vi finns i Luleå, Örarna, Piteå, Sikfors och Seskarö. Vår specialitet är att vidareförädla träprodukter och att ta vara på hela stocken.

PRODUKTION
Våra anläggningar har olika inriktningar; grov- och/eller klentimmer samt gran eller furu. Vi använder oss av ett flertal avancerade lösningar till exempel stockröntgen för att hitta rätt stock till rätt produkt enligt våra kunders krav och önskemål.

Du finner våra hyvlade produkter bland annat i den Svenska bygghandeln, kutterspånet levererar vi till ett flertal häststall och pellets till olika värmeverk runt om i landet. Till Japan säljer vi kvalitetssäkrat virke som bland annat används till att konstruera jordbävningssäkra hus. Till den engelska marknaden levererar vi svarvämnen som sedan blir till trappräcken.

VÅRA YRKESROLLER
Företaget och koncernen växer ständigt. Vi behöver kontinuerligt nya talanger inom samtliga verksamhetsområden och det finns stora möjligheter att växa inom företaget men även koncernen. Många av våra chefer har börjat sitt arbete hos oss i unga år. På vår hemsida kan du ta del av några chefers berättelser.

RÅVARA OCH INKÖP
För dig som är intresserad av naturen, skogen och nära relationer till kunder och markägare finns följande roller: Virkesinköpare, råvaruekonom eller råvaruchef.

PRODUKTION
Är du intresserad av maskiner, fordon och teknik? Då kan följande roller vara något för dig: Operatörer, elektriker, underhållsmekaniker, truckförare, produktionsledare, produktionschef eller it-tekniker.

MARKNAD
Är du serviceinriktad och gillar planering, logistik, kundkontakt och snabba beslut? Då kan dessa yrkesroller vara något för dig: Distributionsplanerare, säljare, logistiker eller marknadschef.

ANDRA YRKEN INOM FÖRETAGET
Ekonomi, IT, HR, kvalité och miljö, inköp och projekt, reception, marknadsföring eller utvecklingsingenjör.