Byggbranschens yrkesnämnd, BYN Västernorrland

Vill du vara med och bygga framtidens klimatsmarta och hållbara samhälle

Om du väljer Bygg- och anläggningsprogrammet så får du en yrkesutbildning som ger dig praktiska kunskaper så du är anställningsbar direkt efter utbildningen. Samtidigt så får du högskolebehörighet om du skulle vilja plugga vidare inom samhällsbyggnad. Du får alltså större valfrihet inför framtiden.

Att jobba i byggbranschen ger dig möjlighet att tjäna bra. Dessutom är branschen högt rankad när det gäller trivsel. Kul på jobbet och bra lön, kan det bli bättre?!

Det som byggs ska vara hållbart både för miljön och oss människor. Att vara klimatsmart innebär bland annat att det som byggs ska kunna användas i generationer med låg klimatpåverkan.

Det är lätt att tro att ett jobb inom byggbranschen är tungt. Visst kan det vara det ibland, precis som i vilket jobb som helst, men då är det viktigt att jobba smart och använda alla bra hjälpmedel.

Säkerhet är viktigt i allt vi gör och med hjälp av smarta lösningar, ny teknik, hjälpmedel och kunskap skapar vi en trygg och säker arbetsplats för alla.

Vill du vara med och bygga för framtiden?
Läs mer på www.byggdinframtid.se

Välkommen till en bransch som bygger framtiden för alla.

ADRESS

Byggbranschens yrkesnämnd Västernorrland

Yrken

Program

Gymnasieskolans Bygg och anläggningsprogrammet (Grundutbildning), därefter fortsätter du som lärling på ett byggföretag (Kvalificeringstid) och får under tiden lön av arbetsgivaren. När du gjort din kvalificeringstid hos arbetsgivaren får du ett Yrkesbevis. Som vuxen finns andra vägar.