Metso Sweden AB

Metso Outotec är ett företag som arbetar med hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning, metallförädling och återvinning. Vi har omfattande lösningar från malmåder i gruvan till färdig metall, ett globalt servicenätverk och branschledande innovation samt forskning och utveckling.

Under 2020 gick Metso och Outotec samman till ett bolag, vilket har öppnat upp för nya möjligheter för företaget, personalen och våra kunder.

På Metso Outotec i Sala designar och tillverkar vi slurrypumpar och processmaskiner för gruvindustrin. Fabriken har utvecklats till att bli globalt supportcenter, och är idag en av den största tillverkaren av pumpar inom koncernen. Här har vi både maskinverkstad, montering, planering, inköp och avsändning med många olika typer av tjänster och arbetsuppgifter, både administrativa och de där du får använda händerna. Vi har också konstruktionsavdelningar, och avdelningar som offererar och levererar kompletta systemlösningar för mineralberedning. Det är stora verk det handlar om, med många maskiner som ska sättas samman. Här krävs ett mycket tekniskt kunnande, och en högre teknisk utbildning efterfrågas om du söker ett sådant jobb.

Produkterna säljs till kunder runt hela världen. Verksamheten ger den som jobbar här alla förutsättningar för ett intressant och utvecklande arbete i en miljö som dagligen innehåller globala kontakter. Utöver detta har vi också stödfunktioner såsom ekonomi, inköp, administration och HR. Det finns många olika utbildningar som passar till de arbetsuppgifterna.

Till Metso Outotec i Sala kan du komma och ta plats i ett företag i stor expansionsfas. Vi är en stor spelare inom mineralbearbetning för gruvindustrin, och våra pumpar och maskiner finns i gruvor världen över. Det öppnar upp för en rolig karriär, där du har hela världen som arbetsfält. Vi är verksamma i över 50 länder och har över 15 000 anställda. I Sverige har vi ca 630 anställda på tolv olika platser.