Företag/ekonomi

Drömmer du om en framtid som entreprenör, ekonom eller egen företagare ? Ett spetsprogram inom företagande och ekonomi ger dig en gymnasieutbildning i framkant – både för näringslivet och vidare studier.


Entreprenörsprogrammet

Entreprenörsprogrammet är ett i grunden ekonomiskt program som utvecklar individen på flera plan. Dina kunskaper i entreprenörskap och ekonomi lyfts under studietiden till högskolenivå, samtidigt som stor vikt läggs vid kommunikation och ledarskap. Du och en studiekamrat får också en mentor på ett företag. Sista året fördjupar du dina kunskaper i fem veckor vid ett college i Kalifornien.

Borås: Sven Eriksonsgymnasiet


FINEK – spetsutbildning i finansekonomi

Är du intresserad av frågor som rör ekonomi och dessutom vill göra något extra under din tid på gymnasieskolan? Hos oss läser du dina kurser i snabbare takt för att hinna med att läsa på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), redan under din gymnasietid. FINEK är för dig som gillar utmaningar och inte är rädd för att satsa på skolan.

Tumba: Tumba gymnasium


Ekonomiprogrammet mot internationellt företagande

Det här är utbildningen för dig som är studiemotiverad och vill studera med andra som delar din ambitionsnivå. Tillsammans med Mälardalens högskola ger vi dig möjlighet att läsa på högskolan redan under din gymnasietid. Syftet med spetsutbildningen är att du ska få en ekonomisk gymnasieutbildning i framkant, med fokus på att skapa fördjupade kunskaper och erfarenheter inom internationellt företagande.

Västerås: Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola

Källa: www.spetsutbildningar.se/