Spetsutbildningar inom det estetiska programmet

Har du ett särskilt intresse eller en talang för sång, musik, bild, teater eller dans? Då kan du välja en spetsutbildning inom det estetiska programmet. Olika skolor erbjuder olika inriktningar. Det estetiska programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom kultur och estetiska yrken. Här får du utveckla din förmåga till skapande, inlevelse och uttryck.


Film – spetsutbildning

Har du ett stort intresse för film och filmskapande? Det här är en högskoleförberedande utbildning för dig, där du får använda dina färdigheter både praktiskt och teoretiskt.
Du kommer att jobba med allt från idé till färdig produktion i en kreativ miljö, med skickliga pedagoger och professionell utrustning. Vi samarbetar med Akademien Valand, Göteborgs universitet, samt Region Halland (ett regionalt utvecklingscentrum för film och rörlig bild).

Halmstad: Sturegymnasiet


Musik – spetsutbildning

Detta är en spetsutbildning för dig som har kommit en bit på väg i din musikaliska utveckling. Den vänder sig också till dig som har siktet inställt på högre musikaliska studier efter gymnasiet. På inriktningen Musik arbetar vi tillsammans under karaktärsämnesdagar, där vi varvar musikteori med ensemblespel och enskilda lektioner på ditt instrument. Vi gör också konserter och föreställningar regelbundet, både i och utanför skolan. På spetsutbildningen samarbetar vi med Musikhögskolan i Malmö.

Halmstad: Sturegymnasiet


Spetsutbildning i musik med inriktning pop, rock och jazz

Vill du bli musiker? Då är det här en spetsutbildning för dig. Hos oss kan du fördjupa dig inom olika musikområden, till exempel musikproduktion, eller utveckla ditt eget musicerande – enskilt eller i ensemble. Tillsammans med Musikhögskolan i Malmö, Fridhems och Skurups folkhögskolor ordnar vi workshoppar och seminarier. Vi samarbetar också med Mejeriet. Tredje året kan du inom utbildningen läsa en kurs på högskolenivå vid Musikhögskolan i Malmö. Du som söker bör ha erfarenhet från tidigare musikutbildning eller annat omfattande musicerande.

Lund: Spyken

Källa: www.spetsutbildningar.se/