Samhällsvetenskap

Brinner du för frågor om demokrati, mänskliga rättigheter och relationen mellan olika länder? Läs en spetsutbildning inom samhällsvetenskap och du öppnar många dörrar för framtida studier, inte minst internationellt.

Modern Humanities – spetsutbildning i samhällskunskap och historia

Modern Humanities är ett unikt program för dig som är samhällsintresserad. Här får du mer ingående sätta dig in i frågor som är centrala för vårt samhälle och vår tid. Det handlar om demokrati, mänskliga rättigheter och relationen mellan olika länder. Programmet handlar också om våra samhällens historia, om idéer, kultur och retorik som har format dagens värld. Vi lyfter fram Europa men gör även andra spännande studiebesök, som på FN:s högkvarter i New York.

Strängnäs: Europaskolan Strängnäs 

Denna utbildning kategoriseras också under Historia.


Samhällsvetenskapligt program – spetsinriktning engelska

Har du lätt för engelska språket och vill förbereda dig för studier utomlands? Drömmer du om en internationell karriär som journalist? Spetsutbildningen i engelska sker i samarbete med Engelska institutionen på Stockholms universitet och ger dig extra stimulans i din kunskapsutveckling. Ungefär tre fjärdedelar av all undervisning sker på engelska med lärare som har engelska som modersmål.

Danderyd: Viktor Rydberg gymnasium Djursholm

Denna utbildning kategoriseras också under Språk.

Källa: www.spetsutbildningar.se/