Carl Engströmgymnasiet

Välkommen att utvecklas med oss!

Vårt mål är att du når din fulla potential oavsett val av program. Tillsammans skapar vi grunden för din framtid. Carl Engströmgymnasiet är en kommunal gymnasieskola som erbjuder både yrkes- och högskoleförberedande program samt unika idrottsinriktningar. Vi erbjuder dig en utvecklande och trygg miljö i ett nära samarbete med skolans lärare.

Utveckling och lärande i fokus
Vi vill att alla elever ska klara sin gymnasieexamen och utvecklas så långt det är möjligt mot kunskapskraven. Det är vårt sätt att ge dig de bästa förutsättningarna inför framtiden, oavsett om du ska börja jobba direkt eller vill läsa vidare på högskola eller universitet.

Samarbete med näringslivet och förberedelser inför högre studier
Samtliga yrkesprogram har goda samarbeten med företag, branscher och arbetsliv, vilket skapar förutsättningar för en hög utbildningskvalitet. På våra högskoleförberedande program månar vi om en bred och verklighetsnära utbildning som förbereder dig för högre studier och livet efter skolan.

Kombinera studier och idrottskarriär
Hos oss kan du kombinera dina gymnasiestudier med en nationell idrottsutbildning, NIU, i bordtennis. Denna utbildning går att kombinera med våra högskoleförberedande program samt Försäljnings- och serviceprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet.

Vi har även en fotbollsutbildning där du tränar två gånger i veckan antingen i vår fina fotbollshall på konstgräs, eller utomhus på naturgräs eller konstgräs. Du får dessutom tillgång till gym i anslutning till våra idrottshallar. Fotbollsutbildningen startar i årskurs 1.

Elevkåren skapar inflytande
Trivseln på skolan är av stor vikt. Därför har vi hos oss en väletablerad elevkår som aktivt arbetar för att främja elevernas inflytande. Elevkåren representerar alla elever, deras idéer och åsikter. Elevkåren bygger på tre grundläggande principer: att skapa gemenskap, att engagera eleverna och att öka elevernas inflytande på skolan.

Välkommen till oss!