Aleholm

Närhet – kunskap – framtid

På Aleholm – Sävsjö kommuns gymnasieskola kan du utvecklas och bli din egen bästa version. Genom att välja något av våra åtta program får du kunskap som gör att framtiden blir din.

På Aleholm kan du kombinera dina studier med våra idrottsprofiler Fotboll och Innebandy i samarbete med elitklubbar i Växjö. Du kan även välja att läsa musik på schemat och fördjupa dig i kriminologi på Samhälls- och Ekonomiprogrammen.

- På Aleholm finns en närhet mellan elever och personal som gör att eleven som individ står i fokus. Genom skolans storlek och historik av riksidrottsgymnasium finns en tradition av flexibilitet för att få eleverna att nå så långt som möjligt säger Lina Hultman, en av två rektorer på Aleholm.

Aleholm har sedan 2012 varit Riksidrottsgymnasium för Skyttesport och sedan 2022 även för Motocross och Enduro. Något som är en kvalitetsstämpel på skolans verksamhet.
Under våren 2023 är skolan även certifierad Teknikcollege skola vilket kvalitetssäkrar utbildningen på Teknik- och Industritekniskaprogrammet och gör att samverkan med lokala
näringslivet ger fördelar för eleverna både i skolan och utanför. På Vård- och omsorgsprogrammet arbetar Aleholm inom ramen för VO-college i samverkan med arbetsgivare och lokala vårdgivare.

Just samverkan med externa aktörer och att lära sig genom verkligheten är centralt för skolans verksamhet och på flera program genomförs exkursioner och resor, både inom Sverige och till andra länder. Eleverna på Ekonomi- och Samhällsprogrammet genomför exempelvis alltid en resa till Berlin i årskurs 3.

Välj din lokala gymnasieskola – Välj Aleholm.