Hjalmar Strömerskolan

Ditt självklara val

Väljer du Hjalmar hamnar du på en liten skola med stora möjligheter! Här blir du en av cirka 300 elever på något av våra program. Här finns även ett nationellt idrottsgymnasium inom skyttesport.

På Hjalmar strävar vi efter att hålla toppnivå på alla program. Vi har stort fokus på kunskap och internationellt samarbete. Hjalmar ska vara det givna valet av gymnasieskola: En skola där du som elev får goda förutsättningar att utvecklas och nå målen.

BIDRAG TILL KÖRLEKTIONER
Skolans elevcoach hjälper dig som behöver strukturera och planera arbetet under din studietid. Hos oss  ska alla ha möjlighet att nå goda studieresultat. Som elev har du tillgång till en egen bärbar dator under studietiden, har möjlighet att läsa körkortsteori och får bidrag till åtta körlektioner.

STOLT AMBASSADÖRSSKOLA 
På alla våra program har du möjlighet att driva UF-företag. Skolan är certifierat Vård- och omsorgscollege samt Teknikcollege. Vi är också mycket stolta över att vara en certifierad ambassadörsskola för Europaparlamentet. Hjalmar Strömerskolan examinerar även diplomerade gymnasieekonomer. Skolan har ett mycket nära samarbete med det lokala näringslivet. Möjligheten till sommarjobb är stor för den som går på Teknikcollege.

FOKUS PÅ DIG SOM ELEV
Du som elev är viktigast! Vi vill arbeta för en attraktiv skolmiljö och för att kontinuerligt utveckla lärarnas kompetens. Genom lyhördhet och dialog kan vi tillsammans med dig som student arbeta mot målet att skapa en av Sveriges bästa skolor. Genom sin storlek har Hjalmar den lilla skolans fördelar; här är vi ”hej och du” med varandra.

Varmt välkommen till oss!