Brinellskolan

Kunskap och gemenskap nära dig!

I hjärtat av Fagersta ligger Brinellskolan, en gymnasieskola med lång tradition av utbildning. Vi har förberett ungdomar för framtiden sedan 1940. Hos oss är elevens lärande och välbefinnande i centrum!

Förberedd för framtiden
På Brinellskolan får du en utbildning som ger dig praktisk erfarenhet och förståelse för arbetslivet. Vi har nära samarbete med näringslivet och högskolor, vilket gör att du lär dig precis det som arbetsmarknaden efterfrågar. Det ger dig också möjlighet att skapa kontakter med potentiella arbetsgivare i vårt närområde och dig som går ett av våra yrkesprogram exklusiv tillgång till praktikplatser hos våra samarbets-företag i Fagersta, Norberg, Skinnskatteberg och Virsbo.

Eleven i fokus
Våra kompetenta och engagerade lärare hjälper dig att utvecklas utifrån dina egna förutsättningar och mål. Vi tycker att det är viktigt att våra elever både får en lärorik och rolig gymnasietid, som också leder till en trygg framtid. Oavsett om du siktar på att gå direkt ut i arbetslivet eller vill fortsätta studera efter gymnasiet har vi en stor bredd av utbildningar för dig att välja mellan. Vi erbjuder 10 nationella program med flera inriktningar samt introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola.

Utrymme för din passion
Hos oss har du möjlighet att kombinera dina studier med ditt fritidsintresse. Redan från första året på gymnasiet kan du som är en aktiv utövare av kultur eller idrott gå vårt Idrottscollege eller Kulturcollege.

Genom det kan du ägna dig åt din idrott, musik eller dans under skoltid. På så sätt kan du fortsätta att ha dina vänner nära och samtidigt utveckla din talang och passion för det du brinner för.

Där världar möts
För oss är inkludering och mångfald centrala delar av skolkulturen. Vi gör olikheter till vår styrka och anser att alla elever förtjänar en plats där de kan vara sig själva. Vi erbjuder en trygg studiemiljö där våra elever kan växa, må bra och utvecklas för livet.

Vi är stolta över att vara en plats där världar möts och du är varmt välkommen att bli en del av vår skola!