SSAB

VI TÄNKER REVOLUTIONERA STÅLTILLVERKNINGEN
– VILL DU VARA MED?

Stål är ett helt återvinningsbart material med många fördelar. Det är därför det används överallt i samhället. SSABs ambition att utveckla, förbättra och förnya våra stål och relaterade tjänster har alltid varit en nyckel till framgångar.

Stålindustrin är en stor källa till koldioxidutsläpp och för planetens skull krävs det fler åtgärder för fortsatt minskning av utsläppen. Vi tror att SSAB kan bidra till stora förbättringar genom hållbar produktion. Redan idag är våra masugnar bland de mest koldioxideffektiva i världen, och användning av SSABs höghållfasta stål gör att kunderna kan uppnå betydande koldioxidbesparingar under slutproduktens användning.

Vårt mål är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen från vår egen verksamhet kring 2030. Därför har vi inlett ett samarbete med LKAB och Vattenfall: HYBRIT.

HYBRIT är en helt ny teknik som varken har behov av kol eller koks. Med hjälp av väte omvandlar vi järn till stål och restprodukten blir vatten istället för koldioxid.

SSAB är ett globalt kunskapsföretag som finns i mer än 50 länder, vilket skapar möjligheter för dig som medarbetare att utvecklas och prova på olika yrken.

Du kan jobba lokalt eller globalt, nära kunderna eller med processerna. Många av våra medarbetare gör båda delar i arbetsgrupper med medarbetare från olika delar av världen.

Våra stora stålproduktionsanläggningar ligger i Borlänge, Luleå och Oxelösund i Sverige, Raahe och Hämeenlinna i Finland, samt i Montpelier, Iowa, och Mobile, Alabama, i USA. Men vi har anläggningar och kontor över hela världen.

Hos oss finns ungefär 300 olika yrken, allt från operatörer, truckförare, ugnsskötare, eltekniker, och processutvecklare till mekaniker, IT-tekniker, automationsingenjörer och produktutvecklare.

Så oavsett om du har planer på att studera vidare efter gymnasiet eller letar efter din framtida arbetsgivare – på SSAB är du välkommen. Vi tror att mångfald hos våra medarbetare gör oss starkare.

ADRESS
SSAB
781 84 BORLÄNGE

Telefon Stockholm: 08-45 45 700
Telefon Luleå: 0920-920 00
Telefon Borlänge: 0243-700 00
Telefon Oxelösund: 0155-25 40 00