SSAB

Vi tänker bli världens första fossilfria
stålföretag – vill du vara med?

”Tillräckligt stort för att vara ledande men tillräckligt litet för att kunna göra skillnad” har någon beskrivit SSAB. Nyckeln till SSABs framgångar har alltid varit vår ständiga strävan att utveckla, förbättra och förnya våra stål och tillhörande tjänster. Detsamma gäller vår personal och karriärmöjligheter.

På SSAB får du arbeta i ett stabilt och inkluderande, värderingsstyrt stålföretag som tar lika mycket ansvar för planetens hållbarhet som sin personals välmående. Hos oss finner du över 300 olika yrken som till exempel AI-utvecklare, it-tekniker, eltekniker, process- och produktutvecklare, mekaniker, automationsingenjörer, produktionspersonal, säljare och olika tekniska specialister. Arbetsglädje, engagemang och stolthet kännetecknar våra medarbetare som ofta stannar länge och fortsätter att utvecklas inom organisationen.

Alla vi på SSAB – cirka 14 000 medarbetare i 50 länder – befinner oss på en resa som vi tror är avgörande för vår planets hållbarhet. Vår värld är uppbyggd med hjälp av stål. Och om något inte är tillverkat av stål är det förmodligen tillverkat med en maskin av stål. Stål har många fördelar och det är därför som det används i alla aspekter av våra liv. Samtidigt är stålindustrin fortfarande en stor källa till koldioxidutsläpp.

Vi tror att vår produktionsprocess kan och måste förändras, och att våra produkter kan vara en del av lösningen. Med våra stållösningar vill vi bidra till ett hållbart samhälle, revolutionera vår bransch och eliminera koldioxidutsläppen från ståltillverkningen. Vår omställning till fossilfri produktion kan minska Sveriges koldioxidutsläpp med 10 % och Finlands med 7 %.

SSABs arbete mot fossilfri produktion har potentialen att skapa helt nya förutsättningar för många av det moderna samhällets viktigaste industrier. Bara fantasin sätter gränser.
Följ med oss på resan!