AB Gavlegårdarna

Känn dig hemma hos oss

Var tredje Gävlebo bor i en hyreslägenhet hos Gavlegårdarna. Jo, det är faktiskt sant. Vi är ovanligt stora för att vara ett kommunalt bostadsbolag. Det vi gör påverkar hela Gävle, en av anledningarna till att det är så roligt och intressant att arbeta här.

Vi har byggt hundratals nya bostäder i Gävle de senaste åren, och det kommer vi att fortsätta med eftersom Gävle växer och det ständigt behövs fler. Till det behöver vi kunniga byggprojektledare som vet hur man håller i ett stort projekt med många underentreprenörer, och får det att bli klart i tid och samtidigt håller budgeten. Ett av de större och mest spännande projekten vi håller på med just nu är Godisfabriken på Brynäs.

Men det allra största jobbet är att ta hand om de över 14.000 bostäder vi redan har. De ska underhållas både inuti och utanpå med jämna mellanrum, så därför utgörs en stor del av personalen av fastighetsskötare, utemiljöarbetare, målare, snickare, drifttekniker, rörmokare och elektriker. 

Varje månad har vi mängder av kontakter med våra hyresgäster, och många av dem hanteras av vårt kundcentrum. De skriver hyresavtal, lämnar ut nycklar, sitter i receptionen, vägleder och inspirerar hyresgäster som vill renovera hemma och svarar i telefon och på chatten.

Trygghet och trivsel i bostadsområdena är viktigt. Vi har en bosocial grupp som i samarbete med olika föreningar i Gävle arrangerar allt från läxläsning till prova-på i olika idrotter. De ger också stöd om någon hyresgäst har svårt att betala hyran.

Utöver detta finns även en rad stödfunktioner. Varje lägenhet, alla hyreskontrakt och alla felanmälningar är inlagda i vårt IT system och till detta behövs Utvecklingsavdelningen. Ekonomiavdelningen tar hand om alla fakturor och Kommunikationsavdelningen ser till att kommunikationen blir rätt. HR-avdelningen sköter personalfrågorna.

Runt 200 personer är vi som varje dag jobbar enligt visionen ”Känn dig hemma”. Det vore roligt om du en dag blev en av oss. Välkommen!