AB Gavlegårdarna

Känn dig hemma hos oss

Var tredje Gävlebo bor i en hyreslägenhet hos Gavlegårdarna. Jo, det är faktiskt sant. VI är ovanligt stora för att vara ett kommunalt bostadsbolag. Det vi gör påverkar hela Gävle, en av anledningarna till att det är så roligt och intressant att arbeta här.

Just nu jobbar vi intensivt med vår nya affärsplan, som sträcker sig mellan 2023 och 2027. I affärsplanen har vi många olika förflyttningsuppdrag som bland annat handlar om framtida boendeformer, att leva hållbart och hur vi kan bygga för att avhjälpa trångboddhet. I förflyttningsuppdragen samarbetar medarbetare från hela organisationen eftersom vi alla, utifrån vår kunskap och erfarenhet, kan bidra med olika perspektiv.

Vi har byggt hundratals nya bostäder i Gävle de senaste åren, och det kommer vi att fortsätta med eftersom Gävle hela tiden växer. Till det behöver vi kunniga byggprojektledare som vet hur man håller i ett stort projekt med många underentreprenörer, och som får det att bli klart i tid, och samtidigt håller budgeten.

Men det allra största jobbet är att ta hand om våra över 14 000 bostäder vi har i vårt bestånd. De ska underhållas, både inuti och utanpå med jämna mellanrum, så därför utgörs en stor del av personalen av fastighetsskötare, utemiljöarbetare, målare, snickare, drifttekniker, rörmokare och elektriker.

Varje månad har vi mängder av kontakter med våra hyresgäster och många av dessa hanteras av vårt kundcentrum. De bemöter våra hyresgäster i receptionen, telefonen och på chatten. De skriver även hyresavtal, lämnar ut nycklar, vägleder och inspirerar våra hyresgäster som vill renovera hemma.

Trygghet och trivsel i våra bostadsområden är viktigt. Vi har en bosocial grupp, som i samarbete med olika föreningar i Gävle, arrangerar allt från läxläsning till prova-på i olika idrotter. De ger också stöd om någon hyresgäst har svårt att betala hyran.

Utöver det finns även en rad stödfunktioner. Varje lägenhet, alla hyreskontrakt och alla felanmälningar är inlagda i vårt IT-system och till detta behövs IT- & Digitaliseringsavdelningen. Ekonomiavdelningen tar hand om alla fakturor och Kommunikationsavdelningen ser till att kommunikationen blir rätt. HR-avdelningen ger stöd till verksamheten i personalfrågor.

Närmare 200 personer är vi som varje dag jobbar enligt visionen ”Känn dig hemma!” och utifrån värderingarna ”Hjärta & Hjärna”. Det vore roligt om du en dag blev en av oss. Välkommen!