Gävle Energi AB

- Jag hade ingen riktigt plan på exakt vad jag vela bli. Jag visste dock under min tid på högstadiet att jag skulle plugga vidare efter gymnasiet. Därför valde jag en inriktning som gav mig de behörigheter som krävdes för att kunna läsa vidare. Valet landade på Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap. Min gymnasieutbildning gav mig breda möjligheter till att söka mig vidare därefter. Och det gjorde jag också, berättar Carolina.

Direkt efter gymnasiet påbörjade Carolina sin utbildning på Högskolan i Gävle.

- Jag studerade till energisystemingenjör på Högskolan i Gävle. I utbildningen finns möjligheten att välja till något som heter ”Co-op”. Det är en praktikperiod på sammanlagt 40 veckor under utbildningen. Så i stället för 3 år blir utbildningen 4 år. Du får då möjlighet att samla på dig massvis med nyttig arbetslivserfarenhet och det är på de viset jag hamnade på Gävle Energi efter min utbildning.

Efter utbildning började hon arbeta på Gävle Energi som funktionsledare. Idag är hon avdelningschef på Mätsystem.

- Jag trivs väldigt bra på Gävle Energi. Här finns goda utvecklingsmöjligheter, och oavsett om du är ung eller i början av din karriär så kan du vara med och påverka ditt arbete och utvecklas vilket jag ser som mycket positivt. Framför allt är det roligt och inspirerande att jobba inom en framtidsbransch.

Carolinas 5 tips till dig som ska välja inför framtiden

 • Tänk efter vad du tycker är roligt och vad du är intresserad av.
 • Samla på dig så mycket information som möjligt inför dina val.
  Gå på studiebesök, fråga en familjemedlem/vän, läs på eller liknande.
 • Våga testa det som känns spännande och kanske utmanande.
  Känns det inte rätt, våga byt linje/inriktning! Vad är det värsta som kan hända? Du lär dig något av det också.
 • Känn ingen stress av dina val.
  Om du inte är intresserad av att plugga vidare efter gymnasiet, gör inte det då.
  Passa på att jobba och samla på dig relevant arbetslivserfarenhet. Eller så kanske det lockar att resa? Fokusera på vad du vill och gör det.
 • Skapa positiv påverkan.
  Inom energibranschen är du med och bidrar till samhällsnytta och främjar en miljövänligare framtid. Det är en häftig resa att vara en del av.

Om oss
Våra medarbetare har ett starkt engagemang för Gävle och regionen där vi är med och tillför energi som skapar ett hållbart samhälle. Vi förser människor och företag med el-, värme-, och kommunikationstjänster – dygnet runt, året om. Det är inte bara tekniska kunskaper som krävs, utan det handlar mycket om service till kunder och samarbete med andra.

Skolsamarbete
Vi samarbetar med skolor när det gäller till exempel praktik, sommarjobb, examensarbete och studiebesök. På så sätt får vi utbyte av varandra. För vår del handlar det om att se till att det finns nya medarbetare som vill jobba på Gävle Energi.

Du är vår framtid
Vi har många spännande utmaningar framåt och här kommer du att spela en nyckelroll i att forma morgondagens värld. Nu, mer än någonsin behöver vi dig som vill vara med och möta den växande efterfrågan på energi för att skapa en hållbar framtid.