Gävle Energi AB

- Jag hade ingen riktigt plan på exakt vad jag ville bli. Jag visste dock under min tid på högstadiet att jag skulle plugga vidare efter gymnasiet. Därför valde jag en inriktning som gav mig de behörigheter som krävdes för att kunna läsa vidare. Valet landade på Teknik-programmet med inriktning teknikvetenskap. Min gymnasieutbildning gav mig breda möjligheter till att söka mig vidare därefter. Och det gjorde jag också, berättar Carolina.

Direkt efter gymnasiet påbörjade Carolina sin utbildning på Högskolan i Gävle.

- Jag studerade till energisystemingenjör på Högskolan i Gävle. I utbildningen finns möjlig-heten att välja till något som heter ”Co-op”. Det är en praktikperiod på sammanlagt 40 veckor under utbildningen. Så i stället för 3 år blir utbildningen 4 år. Du får då möjlighet att samla på dig massvis med nyttig arbetslivserfarenhet och det är på de viset jag hamnade på Gävle Energi efter min utbildning.

Efter utbildning började hon arbeta på Gävle Energi som funktionsledare. Idag är hon avdelningschef på Mätsystem.

- Jag trivs väldigt bra på Gävle Energi. Här finns goda utvecklingsmöjligheter, och oavsett om du är ung eller i början av din karriär så kan du vara med och påverka ditt arbete och utvecklas vilket jag ser som mycket positivt. Framför allt är det roligt och inspirerande att jobba inom en framtidsbransch.

Carolinas 4 tips till dig som ska välja inför framtiden:

  • Tänk efter vad du tycker är roligt och vad du är intresserad av.
  • Samla på dig så mycket information som möjligt inför dina val. Gå på studiebesök, fråga en familjemedlem/vän, läs på eller liknande.
  • Våga testa det som känns spännande och kanske utmanande. Känns det inte rätt, våga byt linje/inriktning! Vad är det värsta som kan hända? Du lär dig något av det också.
  • Känn ingen stress av dina val. Om du inte är intresserad av att plugga vidare efter gymnasiet, gör inte det då. Passa på att jobba och samla på dig relevant arbetslivserfarenhet. Eller så kanske det lockar att resa? Fokusera på vad du vill och gör det.

Om oss
På Gävle Energi är du en del av en framtidsbransch med stora utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetare har ett starkt engagemang för Gävle och regionen där vi är med och tillför energi som skapar ett hållbart samhälle. Vi förser människor och företag med el-, värme,- och kommunikationstjänster – dygnet runt, året om. Det är inte bara tekniska kunskaper som krävs, utan det handlar mycket om service till kunder och samarbete med andra. Den el och värme vi producerar och säljer kommer från förnybara energikällor så som sol, vind och vatten, med hänsyn till miljö och framtida generationer.

Skolsamarbete
Vi samarbetar med skolorna när det gäller till exempel praktik, sommarjobb, examensarbete och studiebesök. På så sätt får vi utbyte av varandra. För vår del handlar det om att se till att det finns nya medarbetare som vill jobba på Gävle Energi.

Du är vår framtid
Vi arbetar ständigt med att utbilda befintlig och ny personal och vara måna om att behålla kompetensen som finns hos oss. Vi står inför stora framtida utmaningar och har många pensionsavgångar de närmsta åren. Därav är det viktigt att fylla på med ny arbetskraft och få flera att söka sig till energibranschen och till oss.