SSAB

Vill du jobba för ett världsledande stålföretag?

SSAB – för en starkare, lättare och mer hållbar värld 

Det är inte helt enkelt att bestämma sig för vilken skola som passar eller vilken utbildning som låter mest intressant. Vill du studera vidare direkt efter gymnasiet eller har du lust att prova på ett yrke innan du gör dina val? På SSAB är du välkommen oavsett var i tankeprocessen du befinner dig. Vi behöver bland annat dig som är intresserad av sommarjobb, vill skriva examensarbete på universitetet eller dig som är nyutexaminerad universitetsstudent. Vi har idag upp emot 300 olika yrken som alla kräver olika kompetenser och vi tror på att mångfald hos våra medarbetare gör oss starkare.

SSAB är ett attraktivt globalt kunskapsföretag som finns i över 50 länder. Världen behöver stål och på SSAB tillverkar vi stål som är bland de lättaste, starkaste och mest hållbara i världen. Våra huvudsakliga stålproduktionsanläggningar ligger i Luleå, Oxelösund och Borlänge. Dessutom har vi två produktionsanläggningar i Finland (Raahe och Hämeenlinna) och två i USA (Montpelier och Mobile). Vi tror att SSAB kan bidra till stora förbättringar genom hållbar produktion. Redan idag är våra masugnar bland de mest koldioxideffektiva i världen, och användning av SSABs höghållfasta stål gör att kunderna kan uppnå betydande koldioxidbesparingar under slutproduktens användning. Men vårt mål är att ta bort alla våra utsläpp av koldioxid till 2045. Vi ska bli helt fossilfria. Därför har vi inlett ett samarbete med LKAB och Vattenfall: HYBRIT.
HYBRIT är en helt ny teknik som varken har behov av kol eller koks. Med hjälp av väte omvandlar vi järn till stål och restprodukten blir vatten istället för koldioxid. HYBRIT-tekniken planeras att vara klar 2035 och i fullskalig produktion 2045.

På SSAB arbetar vi hela tiden med att utveckla produkter som skapar fördelar både för kunder och miljön. Därför söker vi medarbetare med innovativa idéer. Oavsett om du väljer att arbeta inom produktion, marknad eller forskning och utveckling kan vi erbjuda stora utmaningar och möjligheter i många länder.

Vi arbetar nära våra kunder för att kunna gå längre än någon annan för att förverkliga den fulla potentialen av lättare, starkare och mer hållbara stålprodukter. För att kunna leverera på vår vision behöver vi duktiga medarbetare och förhoppningsvis vill du bli en av oss.

Är du intresserad av att veta mer om oss eller kolla våra lediga tjänster är du välkommen att besöka www.ssab.com

Tillsammans med dig vill vi forma framtiden – Välkommen

ADRESS
SSAB
971 88 LULEÅ

Telefon Stockholm: 08-45 45 700
Telefon Luleå: 0920-920 00
Telefon Borlänge: 0243-700 00
Telefon Oxelösund: 0155-25 40 00