Tage Rejmes Bil AB

REJMES vill vara med och utbilda morgondagens vassaste servicetekniker. Därför representerar vi
branschen i flera olika kvalitetsstärkande utbildningar.

Motorbranschen genomgår just nu en transformation som kännetecknas av en teknisk utveckling – och den går snabbt. De kommande åren förutspås branschen behöva anställa 5 300 personer. För att förbättra och öka intresset för fordons- och transportprogram på gymnasienivå har Rejmes, som betrodd och auktoriserad leverantör, tillsammans med Volvo Car Sverige valt att ingå samarbete med gymnasieskolor i tre orter:

  • Örebro - Tullängsgymnasiet
  • Linköping - Anders Ljungstedts gymnasium
  • Norrköping - Bråvallagymnasiet

För att ge eleverna bästa möjliga utbildning spenderade representanter från Rejmes i Örebro sammanlagt 8 dagar på Tullängsgymnasiet.
– Målet när vi gick in i det här projektet var att säkerställa och bygga upp kvalitén på utbildningen så att eleverna är redo när de kommer ut i arbetslivet. Vi har utbildat lärare och hållit i undervisning för eleverna, uppdaterat verktyg i skolan, erbjudit den senaste tekniken och moderna praktikplatser, säger Gustav Alm, servicemarknadschef på Rejmes i Örebro.

Volvo bistår med den senaste teknikens utbildningsbilar och moderna utbildningssystem som motsvarar en verkstad ute i det verkliga arbetslivet. Till och med verktygsskåp, laddningsstationer och papperskorgar speglar verkligheten.

I en ny Volvo finns det över 100 datorer. Så att arbeta som fordonstekniker är att arbeta i en utvecklingsbransch som kräver mycket kunskap och som har bra framtidsutsikter.

– Det är lärorikt att jobba med de här nya bilarna, innan hade vi mest gamla motorer. Eftersom de flesta har nya bilar idag är det jättebra att vi får lära oss att jobba med dem, säger en av eleverna som läser Fordonsprogrammet och som i framtiden vill arbeta som hybridtekniker med den senaste tekniken.

ADRESS

Tage Rejmes i Örebro Bil AB
Bettorpsgatan 4-6, 703 69 ÖREBRO

Tage Rejmes i Linköping Bil AB
Vigfastgatan 1, 582 78 LINKÖPING

Tage Rejmes i Norrköping Bil AB
Lindövägen 60, 602 28 NORRKÖPING