Selga

Selga är en rikstäckande distributör av elartiklar och tjänster. På 33 platser finns vi under namnet Selga och på fem respektive två platser under namnen Meab och Jme. Vi är 400 anställda och omsatte 2018 cirka 2,5 miljarder SEK.

Den lokala entreprenören
Vi tillhandahåller ett heltäckande utbud av artiklar, system och tjänster, och har ett lokalt engagemang som innebär att vi bland annat har ett kundanpassat sortiment lagerlagt i våra butiker. Våra kunder är elinstallationsföretag, stat och kommun, el- och energiverk, industriföretag och offentligt ägda verksamheter. Som anställd på Selga, Jme eller Meab får du möjlighet att arbeta med engagerade kollegor och möjlighet att utvecklas inom företaget, vi tycker att vi kombinerar det lilla företagets gemenskap med det stora företagets resurser.
Selga, Jme och Meab är sedan 1996 helägda av den världsledande franska elgrossistkoncernen Rexel med huvudsäte i Paris.

I den stora koncernen
Rexel är en global ledare inom distribution av elartiklar och tjänster som tjänar i huvudsak tre slutmarknader; den kommersiella, industriella samt bostäder. Koncernen har verksamhet i 26 länder med 2 100 lager- och försäljningsplatser och fler än 27 000 medarbetare. Försäljningen uppgick år 2018 till 13 miljarder euro.

Mer information om Rexel hittar du på www.rexel.com