SSAB

Vill du jobba för ett världsledande stålföretag?

SSAB – för en starkare, lättare och mer hållbar värld 

Det är inte helt enkelt att bestämma sig för vilken skola som passar eller vilken utbildning som låter mest intressant. Vill du studera vidare direkt efter gymnasiet eller har du lust att prova på ett yrke innan du gör dina val? På SSAB är du välkommen oavsett. Vi behöver bland annat dig som är intresserad av sommarjobb, vill skriva examensarbete på universitetet eller dig som är nyutexaminerad student. Vi har upp emot 300 olika yrken som kräver olika kompetenser, så det finns något för alla på SSAB!

SSAB är ett globalt stålföretag med anställda i över 50 länder, vilket skapar möjlighet för dig som medarbetare att utvecklas och prova på olika yrken. Det finns möjlighet att jobba i olika internationella miljöer såväl som lokalt, exempelvis på vår produktionsanläggning i Oxelösund. Många av våra medarbetare arbetar lokalt och globalt på samma gång och ingår i arbetsgrupper med medarbetare från olika delar av världen.

Världen behöver stål och på SSAB tillverkar vi stål som är bland de lättaste, starkaste och mest hållbara i världen. Våra huvudsakliga stålproduktionsanläggningar i Sverige ligger i Oxelösund, Borlänge & Luleå. Utöver det har vi även stålproduktion i Finland och USA. Vi arbetar hela tiden med att utveckla produkter som skapar fördelar både för våra kunder och för miljön. Därför söker vi medarbetare med innovativa idéer. Oavsett om du väljer att arbeta inom produktion, IT, marknad, underhåll eller forskning & utveckling kan vi erbjuda spännande utmaningar och möjligheter i flera olika länder.

Vi arbetar nära våra kunder för att kunna gå längre än någon annan för att förverkliga den fulla potentialen av lättare, starkare och mer hållbara stålprodukter. Vi kan stolt berätta att vi valsade världens första fossilfria stål i Oxelösund under sommaren 2021. Vi satsar på att börja leverera fossilfritt stål till marknaden redan år 2026 och Oxelösund kommer då vara först ut att ställa om sin produktion. Därefter är ambitionen att ställa om vår övriga produktion runt 2030. När denna historiska satsning är genomförd kommer vi ha eliminerat våra utsläpp av koldioxid och detta är möjligt genom en revolutionerande teknik som kallas HYBRIT. För att kunna leverera på vår vision behöver vi duktiga medarbetare – förhoppningsvis vill du bli en av oss.

Om du tycker detta låter intressant eller vill kolla våra lediga tjänster är du välkommen att besöka ssab.se/karriar.

Världen behöver fossilfritt stål - vi behöver dig!