Tornberget Fastighetsförvaltnings AB i Haninge

Jag har alltid haft ett intresse för fastigheter, men framförallt så lockade bredden i yrkets kunskapsområde, säger Elinor Cirillo, kontraktsförvaltare. Om du gillar teknik, ekonomi, juridik och kundkontakt så kan det här yrket vara något för dig, fortsätter hon.

Tornberget är ett fastighetsbolag som ägs av Haninge kommun. Vi förvaltar, bygger och städar kommunens skolor, förskolor, äldreboenden, idrottshallar. Vi sköter också driften i fastigheterna. Vi finns för våra hyresgäster och när de trivs och har det bra, så trivs vi också.

GODA FRAMTIDSUTSIKTER I FASTIGHETSBRANSCHEN
Elinor är 33 år och har jobbat med kontraktsförvaltning i drygt fem år, varav några månader på Tornberget. Hon har gått en YH-utbildning till fastighetsförvaltare i två och ett halvt år. I utbildningen ingick tre praktikperioder. Efterfrågan på fastighetsförvaltare är stor på arbetsmarknaden. Elinors nuvarande roll på Tornberget är ny och hon kommer därför att själv ha möjlighet att vara med och forma den.
– Några exempel på arbetsuppgifter är att hantera kontrakt och fastighetsförvärv, skriva fram ärenden till styrelsen för beslut, att granska förslag till ändringar i detaljplaner och hantera remisser kopplat till det.
– Som fastighetsförvaltare kan man välja att nischa in sig inom något område som exempelvis kontraktsförvaltning, inomhusmiljö, brandskydd, tillgänglighetsfrågor etc. Man blir aldrig fullärd, utan man lär sig något nytt hela tiden, vilket jag tycker är roligt.

BRA OCH UTVECKLANDE ARBETSMILJÖ MED EN TYDLIG VÄRDEGRUND
– Vår vision är att skapa ”rum där människor trivs, utvecklas och mår bra”. Det gäller både för våra hyresgäster och för våra medarbetare. Vår värdegrund anger vad vi står för och hur vi vill arbeta. I det ingår att det är viktigt för oss att erbjuda våra medarbetare goda möjligheter till utveckling, säger Tornbergets VD Marita Anheim.

– Tornberget vill ha friska medarbetare som trivs på jobbet och som arbetsgivare erbjuder vi därför bra företagshälsovård, ett stort utbud av friskvårdsmöjligheter och en trivselgrupp som ordnar aktiviteter för alla kollegor, berättar Maria Widerberg, HR-ansvarig.

Hos oss finns framtidens jobb
Vi ser att vi kommer att behöva anställa flera nya medarbetare framöver. Haninge är en kommun i tillväxt, vilket ökar behovet av kommunala verksamhetslokaler och just nu är det brist på utbildade personer inom flera yrken i fastighetsbranschen.