Tornberget Fastighetsförvaltnings AB i Haninge

Jag gillar att jag får variation i jobbet och samtidigt jobba med problemlösning, säger Hampus Wiberg, projektledare inom bygg. Jag valde utbildning och jobb utifrån att jag brinner för inomhusklimat och energianvändning i byggnader, berättar Rasmus Hasselrot, energistrateg.

Tornberget är ett fastighetsbolag som ägs av Haninge kommun. Vi förvaltar, bygger och städar kommunens skolor, förskolor, äldreboenden, idrottshallar. Vi sköter också driften i fastigheterna. Vi finns för våra hyresgäster och när de trivs och har det bra, så trivs vi också.

GODA FRAMTIDSUTSIKTER I FASTIGHETSBRANSCHEN
Rasmus är 30 år och utbildad civilingenjör inom energiteknik. Han började på Tornberget som projektledare inom bygg, men när en tjänst som energistrateg blev ledig för ett halvår sedan så kände han att den rollen skulle passa honom ännu bättre.
– Det är varierande arbetsuppgifter och man får arbeta både strategiskt och operativt. Jag har stora möjligheter att påverka verksamhetens inriktning och arbete för att minska energianvändningen i våra fastigheter.
– Eftersom det är mycket fokus på klimat- och energifrågor i stort, så är framtidsutsikterna i yrket goda för den som är intresserad av ämnet.

Hampus är 27 år och började som projektadministratör på Tornbergets projektavdelning för snart två år sedan. Efter det tog det inte lång tid innan han fick en tjänst som projektledare inom bygg.
– För snart tre år sedan läste jag en kurs i marknadsekonomi, där en termin var projektledning, samtidigt som jag jobbade parallellt med byggnation. I samband med det kände jag att jag ville ha en ledande roll inom just byggnation.
– Jag får jobba med flera olika saker i vardagen – ekonomi, juridik och byggnadstekniska frågor – och jag intresserad av alla dessa delar.

BRA OCH UTVECKLANDE ARBETSMILJÖ MED EN TYDLIG VÄRDEGRUND
– Vår vision är att skapa ”rum där människor trivs utvecklas och mår bra”. Det gäller både för våra hyresgäster och för våra medarbetare. Vår värdegrund anger vad vi står för och hur vi vill arbeta. I det ingår att det är viktigt för oss att erbjuda våra medarbetare goda möjligheter till utveckling, säger Tornbergets VD Marita Anheim.

– Tornberget vill ha friska medarbetare som trivs på jobbet och som arbetsgivare erbjuder vi därför bra företagshälsovård, ett stort utbud av friskvårdsmöjligheter och en trivselgrupp som ordnar aktiviteter för alla kollegor, berättar Jenny Johansen, HR-konsult.

HOS OSS FINNS FRAMTIDENS JOBB
Vi ser att vi kommer att behöva anställa flera nya medarbetare framöver. Haninge är en kommun i tillväxt, vilket ökar behovet av kommunala verksamhetslokaler och just nu är det brist på utbildade personer inom flera yrken i fastighetsbranschen.