Fresenius Kabi AB

Vill du arbeta för ett världsledande företag som tillverkar produkter som räddar liv?

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Produkterna som vi tillverkar säljs över hela världen och räddar liv varje dag. Fresenius Kabi är Uppsala kommuns andra största, privata arbetsgivare. Ungefär var 250:e person arbetar här. Som arbetsgivare arbetar vi för att skapa en bra arbetsmiljö som ger alla medarbetare möjlighet att själva utvecklas och vara en del i företagets utveckling och framtid. Hos oss finns både möjligheter och utmaningar, både i Sverige och utomlands.

CARING FOR LIFE
Under vårt motto ”Caring for life” står vi på Fresenius Kabi för framsteg och kvalitet i utvecklingen av produkter som räddar och skyddar liv, och som bidrar till att förbättra människors livskvalitet.
Med våra 1100 medarbetare i Sverige tror man kanske att Fresenius Kabi är ett ganska litet företag, men vi finns faktiskt på alla kontinenter och har sammanlagt 40 500 medarbetare. Vi är en del av den tyska Freseniuskoncernen som har ca 300 000 medarbetare i mer än 100 länder. I Sverige kan man hitta oss i Uppsala och i Brunna utanför Stockholm.

VAD VI GÖR
Vi är ett företag inom läkemedelsbranschen som är specialiserade på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. I Sverige arbetar vi bland annat med tillverkning, produkt- och teknikutveckling, kvalitet, marknadsföring och försäljning.
I vår fabrik i Uppsala tillverkar vi intravenösa näringslösningar, det vill säga näringslösning patienten får via droppnål direkt in i blodbanan. Dessa används när svårt sjuka patienter inte kan få i sig tillräckligt med näring eller kanske inte kan äta mat över huvud taget. Vi tillverkar också vitamintillsatser som kan tillsättas till våra näringslösningar samt narkosmedel som används för att söva patienter vid operationer. Anläggningen i Uppsala är en av världens mest moderna produktionsanläggningar för intravenösa näringslösningar.
I fabriken i Brunna tillverkar vi en del av de råvaror som behövs i våra produkter. Vi producerar bland annat något som kallas för äggfosfolipider. Det är ett ämne som utvinns ur äggula och som används i våra fettemulsioner för att göra dem stabila. Fabriken är världens enskilt största tillverkare av äggfosfolipider och vi använder motsvarande 10 % av Sveriges totala äggproduktion.

VAD DU KAN GÖRA HOS OSS
Hos oss finns det många olika yrken. Du kan arbeta i fabrik eller i ett laboratorium. Många av oss arbetar på kontor. Vill du veta mer kan du besöka vår hemsida och läsa om de olika avdelningarna. Där finns även intervjuer med några av våra medarbetare.