Metsä Board Sverige AB

Metsä Board är en ledande europeisk tillverkare av högklassig och en föregångare inom hållbar utveckling. Vi tillverkar högklassig, lättvikt falskartong, livsmedels-och snabbmatskartonger och vit kraftliner för konsumentförpackningar och livsmedelstillämpningar. Vi har ett globalt samarbete med våra kunder för att skapa innovativa lösningar som förbättrar kundupplevelsen men ger mindre miljöpåverkan. Den rena färskfiber som Metsä Board använder är en ny förnybar resurs med spårbart ursprung till de hållbart skötta nordiska skogarna. Vi siktar mot hel fossilfria bruk och råvaror 2030.

Metsä Boards globala försäljningsnätverk ger service till kunder över hela världen, inklusive varumärkesägare, återförsäljare, konverterare och grossister. 2019 uppgick bolagets försäljning till 1,9 miljarder euro och antalet anställda var cirka 2 400. Metsä Board, en del av Metsä Group, är börsnoterat på Nasdaq i Helsingfors.

Metsä Board Husum är en integrerad kartong- och massafabrik som producerar färsk fiber falskartong, vit liner och blekt marknadsmassa. Fabriken ligger belägen 3 mil nordöst om Örnsköldsvik och har idag cirka 700 anställda.