Mora gymnasium

TRYGGHET, RESPEKT, ENGAGEMANG OCH KVALITET
Det är våra ledord. Med en god arbetsmiljö och en positiv atmosfär håller vi en hög kvalitet på våra utbildningar. Vi arbetar tillsammans för att alla ska känna glädje och delaktighet samt att du som elev får ta eget ansvar i arbetet. Eleverna upplever att det råder en lugn och öppen atmosfär på skolan.

STORT PROGRAMUTBUD OCH MÅNGA INRIKTNINGAR
Med våra 15 nationella program, Introduktionsprogrammen, Anpassad gymnasieskola samt Lärlingsutbildningar inom programmen BA, FT, HT och IN har vi något som passar de flesta. Genom individuella val kan du anpassa ditt program utifrån ditt intresse eller behov, det kan vara allt från språk eller matematik till självförsvar och entreprenörskap där du har chansen att driva ett UF-företag. Vi har också en Friskvårdsprofil som erbjuder olika aktiviteter inom träning, hälsa, friluftsliv och ledarskap som leder till en yrkesutgång som Personlig tränare.

STUDIER OCH IDROTT
Att kombinera studier med idrott på elitnivå är möjligt på Mora gymnasium. Vi ligger i toppskiktet bland landets idrottskommuner och skolan har genom åren format många duktiga elitidrottare. Vi erbjuder åtta olika idrottsutbildningar samt lokala idrottsutbildningar med fokus på individuella sporter såsom hästhoppning, simning, kampsport med flera.

MORA SOM STUDIEORT
Utöver utbildning finns det många aktiviteter och upplevelser att ta del av i och omkring Mora. Några exempel är skidåkning både på längden och utför, ishockey, innebandy, höghöjdsbana, gokart, flera badplatser med fina sandstränder och tack vare vår starka besöksnäring finns även ett rikt utbud av kaféer och restauranger.

ADRESS
Mora gymnasium
792 80 MORA

Besök: Kristinebergsgatan 8-10
Telefon: 0250-260 00 (vx)

Program

BA, Bygg- och anläggningsprogrammet
BF, Barn- och fritidsprogrammet
EE, El- och energiprogrammet
EK, Ekonomiprogrammet
ES, Estetiska programmet
FS, Försäljnings- och serviceprogrammet
FT, Fordons- och transportprogrammet
HT, Hotell- och turismprogrammet
IB, International Baccalaureate
IN, Industritekniska programmet
NA, Naturvetenskapsprogrammet
RL, Restaurang- och livsmedelsprogrammet
SA, Samhällsvetenskapsprogrammet
TE, Teknikprogrammet
VO, Vård- och omsorgsprogrammet
IM, Introduktionsprogrammen

IDROTT

Fotboll (LIU)
Innebandy (NIU/LIU)
Ishockey (NIU/LIU)
Lokala Idrottsutbildningar (LIU)
Längdskidor (RIG/NIU)
Skidorientering (RIG/NIU)
Skidskytte (NIU)
IB Sports: World Academy of Sports (WAoS)