Wisbygymnasiet

Det naturliga valet på Gotland

Wisbygymnasiet är en skola som präglas av samarbete, omtanke och tillit. Hos oss får du delta i internationella projekt, genomföra uppdrag mot kund och arbeta i kreativa processer. Våra utbildningar är planerade så att du som elev ska ges bästa förutsättningar för kommande studier eller yrkesliv.

Mer om skolan och våra utbildningar
Wisbygymnasiet är en skola med omkring 1500 elever, men med en familjär känsla som på en mindre skola. Vi har en stor bredd bland både utbildningar och elever, och det för med sig en tillåtande och respektfull miljö där man får vara den man är.

Fördjupningspaketen på våra högskoleförberedande program är uppbyggda så att du som elev ska få en så bred behörighet som möjligt för vidare studier. Även på våra yrkesprogram får du grundläggande behörighet till högskolan.

På samtliga utbildningar kan du kombinera studierna med en satsning inom idrott genom skolans idrottsgymnasium. På barn- och fritidsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet kan du läsa NIU – nationellt godkänd idrottsutbildning.

Undervisningen på teknikprogrammet samt el- och energiprogrammet bygger på integration mellan praktiska och teoretiska inom ramen för Teknikcollege. Ett
stort antal gotländska företag är delaktiga i kursernas innehåll och kvalitetssäkring vilket gör att studerande vid dessa certifierade utbildningar är attraktiva att
anställa efter avslutad utbildning.

Viktigt med kunskap om entreprenörskap och EU
Wisbygymnasiet är en av Europaparlamentets ambassadörsskolor. Det innebär att elever deltar i ett program som ger dem kunskaper om EU och i synnerhet Europaparlamentet och erfarenheter av europeiskt medborgarskap. Entreprenörskap är ett viktigt inslag i vår undervisning. Alla elever har möjlighet att prova på detta genom att driva ett UF-företag under sitt tredje gymnasieår.

Vi både reser och tävlar
Under utbildningstiden sker en hel del studieresor och utbyten med skolor och utbildningar i andra länder. Det är en del av vårt internationaliseringsarbete.
Skolans elever deltar även vid olika yrkestävlingar under året arrangerade av branscherna. Till exempel Yrkes-SM, Gymnasie-SM, Unga Ekokockar med flera. Ofta går det riktigt bra. Skol- och undervisningsmiljö

Wisbygymnasiet har fina, moderna lokaler såsom undervisningssalar, hörsalar, studierum och trivsamma ytor för social gemenskap. Vi har flera cafeterior på skolan. Extra stolta är vi över nya Sävehuset, vårt senaste Guld-certificerade skolhus. Huset inrymmer även Kulturskolan på Gotland.

Wisbygymnasiet har ett stort och modernt bibliotek, där du kan låna och läsa böcker, söka i databaser, läsa tidningar och tidskrifter och naturligtvis arbeta vid någon av våra studieplatser. Du kan boka tid med bibliotekspersonalen för handledning och hjälp med att eftersöka information. Varje höst arrangeras Bokens dag, då våra elever får träffa aktuella författare som berättar om sina böcker och sitt författarskap. Och naturligtvis har våra elever en egen Mac-dator.