Wisbygymnasiet

Välkommen till Wisbygymnasiet

Wisbygymnasiet är en skola som präglas av samarbete, omtanke och tillit. Våra utbildningar är planerade så att du som elev ska ges bästa förutsättningar för kommande studier eller yrkesliv. Vi är det pålitliga valet.

Mer om våra utbildningar
Fördjupningspaketen på våra högskoleförberedande program är uppbyggda så att de ska ge eleverna en så bred behörighet som möjligt för vidare studier. Även på yrkesprogrammen kan du få grundläggande behörighet till högskolan.

På barn- och fritidsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet kan du kombinera studierna med en satsning inom idrotten, genom NIU – nationellt godkänd idrottsutbildning, också kallat ”Idrottsgymnasiet”.

Viktigt med kunskap om entreprenörskap och EU
Wisbygymnasiet är en av Europaparlamentets ambassadörsskolor. Det innebär att elever deltar i ett program som ger dem kunskaper om EU och i synnerhet Europa­parlamentet och erfarenheter av europeiskt medborgarskap. Entreprenörskap är ett viktigt inslag i vår undervisning. Eleverna har möjlighet att prova på detta genom att driva ett UF-företag under sitt tredje gymnasieår.

Vi både reser och tävlar
Under utbildningstiden sker en hel del studieresor och utbyten med skolor och utbildningar i andra länder. Det är en del av vårt internationaliseringsarbete. Skolans elever deltar även vid olika yrkestävlingar under året arrangerade av branscherna. Till exempel Yrkes-SM, Gymnasie-SM, Unga Ekokockar med flera. Ofta går det riktigt bra.

Skol- och undervisningsmiljö
Wisbygymnasiet har fina, moderna lokaler: undervisningssalar, hörsalar, studierum och trivsamma ytor för social gemenskap. Vi har flera cafeterior på skolan. Extra stolta är vi över nya Sävehuset, vårt senaste Guld-certificerade skolhus. Huset inrymmer även Kulturskolan Gotland.

Wisbygymnasiet har ett stort och modernt bibliotek, där du kan låna och läsa böcker, söka i databaser och på Internet, läsa tidningar och tidskrifter och naturligtvis arbeta vid någon av våra studieplatser. Du kan boka tid med bibliotekspersonalen för handledning och hjälp med att eftersöka information. Varje höst arrangeras Bokens dag, då våra elever får träffa aktuella författare som berättar om sina böcker och sitt författarskap.
Och naturligtvis har våra elever en egen Mac-dator.