Strömbackaskolan

EN VÄRLD AV MÖJLIGHETER

Välkommen till Piteå – här finns skolor i toppklass. Ett stenkast från Piteås mysiga stadskärna ligger Strömbackaskolan. Vi erbjuder 14 nationella program, 25 inriktningar samt introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Strax utanför Piteå hittar du Grans naturbruksgymnasium med trivsamt internat och närhet till naturen. Här kan du studera naturbruksprogrammet och välja mellan 6 olika utgångar inom lantbruk och djur samt introduktionsprogram.

STRÖMBACKASKOLAN
Här möts omkring 1 450 elever. Vi har lärare och personal med stor kompetens och alla arbetar målinriktat för att du som elev ska få både kunskap och utmaningar i en trygg och stimulerande miljö. Vi är stolta över att ha ett stort
utbud av program och inriktningar.

Elevbygge
I samarbete med kommunens bostadsbolag bygger eleverna på Bygg, El och VVS flerfamiljshus i sin utbildning. De har också tillgång till egen bygghall på Grans och arbetar där med egna projekt och modulbyggen.

Utbildning för framtiden
Strömbackaskolan investerar i teknik för framtiden. Vi har en spännande satsning på gång med robotteknik och automation i syfte att matcha företagens behov och kompetens.

Certifierade utbildningar
Strömbackaskolan är certifierade enligt Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege.

Gymnasieingenjör
Vi erbjuder dig ett fjärde år på Teknikprogrammet, det så kallade TE4 med inriktning produktion och automation.

LIU – Lokal idrottsutbildning 
Vill du satsa mer på din idrott? Vi erbjuder lokal idrottsutbildning inom fotboll, ishockey och tennis.

Kultur, fritid och sport
Vi har en aktiv skolidrottsförening som arrangerar olika aktiviteter. Här kan du träna på din fritid i skolans gym mot en billig kostnad. Här finns ett rikt kulturutbud och ett välordnat skolbibliotek med kunnig personal.