Strömbackaskolan

Ett stenkast från Piteås mysiga stadskärna ligger Strömbackaskolan. Vi brukar med stolthet säga att vi är en skola i toppklass. Vi erbjuder 14 nationella program, 26 inriktningar samt introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola. #strömbackaskolan – Vi hoppas att du vill bli en del av oss.

STRÖMBACKASKOLAN
Här möts ca 1450 elever. Vi har lärare och personal med stor kompetens och och alla arbetar målinriktat för att du som elev ska få både kunskap och utmaningar i en trygg och stimulerande miljö.

Elevbygge
I samarbete med kommunens bostadsbolag bygger eleverna på Bygg, El och VVS flerfamiljshus i sin utbildning. Det ger en väldigt god grund för kommande anställning och vi vet att våra elever är mycket eftertraktade på arbetsmarknaden.

Utbildning för framtiden
Tillsammans med olika företag, har Strömbackaskolan en spännande satsning med robotteknik och automation, kunskaper som företagen efterfrågar, särskilt med tanke på all utveckling som sker i vårt närområde.

Vill du ha ett yrke där du kan göra skillnad för människor, då kanske en utbildning inom vård är något för dig? Där finns stora möjligheter att välja olika framtida yrkesvägar.

Certifierade utbildningar
Strömbackaskolan är certifierade enligt Teknikcollege. Det innebär att vi jobbar nära branschen för att säkerställa en hög kvalitet i våra utbildningar.

Gymnasieingenjör
Vi erbjuder dig ett fjärde år på Teknikprogrammet, det så kallade TE4 med inriktning produktion och automation.

LIU - Lokal idrottsutbildning
Vill du satsa mer på din idrott? Vi erbjuder lokal idrottsutbildning inom fotboll och ishockey.

Kultur, fritid och sport
På skolan kan du som elev träna på din fritid i skolans fina gym till en billig kostnad. Det finns ett rikt kulturutbud och ett välordnat skolbibliotek. Och på tal om kultur, på Strömbacka finns också Estetiska programmen som tillsammans brukar skapa kulturell magi både i och utanför skolans miljöer.

Internationellt arbete
På Strömbacka kan du få möjlighet till internationella utbyten och yrkespraktik utomlands.

Entreprenöriellt lärande
På Strömbacka kan du få jobba med Ung Företagsamhet, de så kallade UF-företagen. Där kan du lägga grunden för framtida företagsamhet! Och sen finns förstås programmet Försäljning och service, där du får jobba kreativt med att utveckla dina säljförmågor.

Restaurang Herrgården
Vill du ha ett flexibelt och kreativt yrke med stora jobbmöjligheter, ett yrke där du kan jobba både lokalt och internationellt? Eller gillar du helt enkelt att äta gott? På Strömbacka Herrgård, skolans hjärta, skapas mat i toppklass i nära samarbete med stans restauranger.