Outokumpu

Välj en karriär hos Outokumpu
- Ett globalt ledande företag inom hållbart rostfritt stål

Hos Outokumpu Avesta finns hela produktionskedjan, från skrot till högkvalitativt rostfritt stål. Med hjälp av avancerad teknik är vi världsledande inom tillverkning av stål med tjocklekar från 1,5 till 12,7 mm och kan producera plåtar och band upp till två meter breda – unikt inom branschen.

Outokumpu i Avesta är en del av en global koncern med cirka 8500 anställda, varav 750 arbetar här i Avesta. Vi strävar efter att vara en stabil och trygg arbetsgivare som utvecklas tillsammans med våra medarbetare. En säker arbetsplats är vår högsta prioritet, och vi värnar om en trivsam arbetsmiljö präglad av stort engagemang, gott samarbete och hög yrkesstolthet.

Som student och framtida medarbetare har du möjlighet att bidra till vår ledande position inom rostfritt stål. Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande karriär i en dynamisk arbetsmiljö. Vi samarbetar nära med civil- och högskoleprogram runt om i landet och erbjuder praktik- och examensjobbsmöjligheter till studenter. Genom dessa möjligheter samt sommarjobb kan du få en väg in i vårt företag.

EMMA JOHNSSON
Assistent på Varmband

Varje år tar Outokumpu i Avesta emot ansökningar från hela Sverige. Det globala stålföretaget har ett stabilt rykte både på hemmaplan och ute i världen. Det har gett ringar på vattnet när de är på jakt efter ny kompetens. Emma Johansson, född och uppvuxen i Avesta, arbetar idag som Assistent på Varmband men började sin karriär som Processoperatör på Stålverket.

”Det är jäkligt coola saker vi håller på med! Det är stort, tungt, varmt, farligt. Trots dessa känner man sig trygg då säkerheten går först.”

NIKLAS JOHANSSON
Processutvecklare på Stålverket

Möt Niklas som studerat Civilingenjör med inriktning Industriell ekonomi- och maskinteknik vid Karlstads universitet. Han kombinerade sina studier med sommarjobb på Outokumpu i Avesta.

”Jag sommarjobbade under fyra somrar och sökte mig tillbaka till verket efter avslutade studier. I september 2021 fick jag erbjudande om att börja arbeta som Processutvecklare på Stålverket inom Teknikorganisationen, där jag är än i dag.”