Enerco Group AB

Säkerheten först

Enerco sätter våra medarbetares hälsa främst och företaget arbetar aktivt med att upprätthålla en bra och säker arbetsmiljö. Att vi ska kunna arbeta säkert och komma hem i samma skick som vi var när vi gick till jobbet är en självklarhet för oss.

Enerco med huvudkontor i Hofors har vuxit med över 100 medarbetare per år sedan starten 2015 och närmar sig nu ca 400 medarbetare.

”Industri 4.0” eller ”Internet of things” växer och är nu en del av allt fler industrier. Ny teknik är en del av utvecklingen och Enerco strävar efter att vara det självklara valet. Enerco är en industripartner hos flera av Sveriges mest framstående industrier inom bland annat stål- och process-industrin, papper & massa, fordon och läkemedel.
Våra verksamheter finns i Gävle, Sandviken, Hofors, Ludvika, Avesta, Borlänge, Horndal och Södertälje men vi genomför projekt både i Sverige och internationellt.

VÅR VERKSAMHET
Vi är idag ca 400 kvalificerade medarbetare inom fem verksamhetsområden: Engineering & Automation, Mekaniskt underhåll, Mekanisk tillverkning, Industrirengöring, VA-teknik och Processvatten & Värmeväxlarservice.

VI HAR MÅNGA YRKESGRUPPER
Inom Enerco finns det många olika yrken att välja mellan. Sanerare som jobbar med rengöring i industrimiljöer, chaufförer av våra tunga fordon som slamsugare och spolbilar, industrimekaniker som reparerar och underhåller våra kunders maskiner och utrustningar, maskinoperatörer som kör cnc styrda och manuella bearbetningsmaskiner i våra verkstäder, svetsare och plåtslagare som bygger och reparerar konstruktioner och maskin-delar till industrin.

I vårt engineering och automationsbolag har vi dessutom automationsingenjörer, elkonstruktörer, mekkonstruktörer, projektledare och systemingenjörer som varje dag utför uppdrag åt industrin inom sina respektive specialområden.
Våra behov av att rekrytera varierar över tid men varje sommar har vi ett behov av att förstärka vår personalstyrka med flera hundra personer inom olika yrkesområden. Det beror på att när industrierna står stilla har vi vår högsäsong. Då utförs en stor del av det underhåll och de reparationer som är grunden i vår verksamhet.