YASKAWA Nordic AB

Robotar för den ”smarta fabriken”

YASKAWA Nordic AB grundades på 70-talet i Torsås och ägs idag av japanska Yaskawa Electric Corporation, börsnoterat i Tokyo. Yaskawa är en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med mer än 400 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen.

Från Yaskawa kommer även det välkända begreppet ”Mekatronik”. Ordet kom till för att beskriva vad som händer när man kombinerar en maskin med elektronik. Numera ingår även data, telekommunikation och system- och styrteknik.

Robotar blir bättre på samarbete
Morgondagens robotar måste bli bättre på att samarbeta med andra maskiner, och med människor. Det ställer stora krav på oss som utvecklar robotautomation. Om du väljer att utbilda dig för en inriktning på automation med robot så får du vara med om den här spännande utvecklingen där robot och människa möts!

Många yrkesgrupper hos oss
På Yaskawa jobbar ingenjörer inom mekanik, elteknik och automation. Här finns även mekaniker, elektriker, svetsare och CNC-operatörer samt ekonomer, projektledare och inköpare. Vi är ett internationellt företag med goda möjligheter för dig att utvecklas i arbetet. Vi tror också på ständig utveckling, både för dig som anställd och för företaget.

Din väg till anställning
Vägen till anställning hos oss kan gå via teknik eller naturvetenskapligt program på gymnasiet och sedan studier till civilingenjör på universitet eller högskola. Vi har ett starkt Traineeprogram i samarbete med bl.a. Linköpings Universitet och Linnéuniversitetet.
Du kan också välja gymnasiets industri- eller elprogram och därefter en YH-utbildning. Vi samarbetar med flera gymnasier och kvalificerade yrkesskolor och kan erbjuda duktiga och engagerade elever praktik eller sommarjobb.