Atlas Copco Industrial Technique AB

Atlas Copco – Join a purpose-driven organization and contribute to a better tomorrow

På Atlas Copco i Tierp arbetar ca 500 medarbetare med att ta fram verktyg som används för att tillverka produkter i hela världen. Fabriken slog upp portarna i Tierp 1975, men redan år 1873 grundades företaget i Stockholm då man började arbeta med innovation och effektivisering av produkter och tjänster som idag omfattar allt från gas- och tryckluftskompressorer och industriverktyg samt monteringssystem. Atlas Copco är en internationell koncern och vi är idag verksam i 71 länder och har kunder i fler än 180 länder.

På Tierpverken tillverkar vi industriverktyg och monteringslösningar som används till montering av bilar, flygplan, mobiltelefoner, vitvaror och mycket mer runt om i hela världen. Visste du att var tredje bil är monterad med Atlas Copcos verktyg som vi tillverkar på Tierpverken?

Hos oss i Tierp kan man arbeta med många olika saker. Operatörer bearbetar råmaterial i sina CNC maskiner så att det blir viktiga komponenter till våra verktyg. Operatören programmerar maskinen med hjälp av en dator för olika program och produkter. För att montera alla våra olika verktyg behövs omkring 10 000 komponenter och många av dem tillverkar vi på plats i vår egen verkstad.

Montörer arbetar på en modern Lean Production montering, där de monterar alla komponenter till färdiga verktyg som sedan testas innan de skickas till kunden. Utöver det så har vi fler avdelningar som hjälper till att stötta verksamheten så att allt ska gå så bra som möjligt. Kvalitetsavdelningarna ser till att komponenterna har rätt mått och stämmer överens med ritningarna och följer upp att vi skickar rätt saker till våra kunder. Logistik jobbar med att alla saker är på rätt plats när de behövs och tar hand om gods som levererats till oss eller ska lämna fabriken.

De flesta som jobbar på Atlas Copco i Tierp har gått industri- eller teknikprogrammet på gymnasiet. Genom att läsa industriprogrammet finns också chansen att göra praktik hos oss och prova flera olika avdelningar och arbetsuppgifter. Andra tekniska utbildningar på gymnasienivå eller från högskola och universitet är också relevanta och intressanta för vår verksamhet.

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar, och utvecklar produkter och service med fokus på produktivitet, energieffiktivitet, säkerhet och ergonomi. Våra internationella kunder sätter höga krav på oss och förväntar sig endast det bästa. Därför brinner Atlas Copco Tierpverken för teknik och innovation. Vi vill vara first in mind hos våra kunder!

För den som vill starta karriären hos oss på Atlas Copco Tierpverken erbjuder vi en dynamisk arbetsmiljö i en internationell anda. Där karriärsmöjligheterna är stora, så varför inte starta din karriär här med oss i Tierp och fortsätt att utvecklas tillsammans med oss i något av de 71 olika länderna vi har verksamhet i.