Boliden

Vi sätter press på utvecklingen i vår industri genom samarbete och innovation. Är du redo att omvandla dina idéer till verklighet?

Ingenjör, processoperatör, IT-tekniker, ekonom, geolog, mekaniker, lagspelare, utforskare, innovatörer. Hos oss kan du jobba med (nästan) allt du drömmer om, och samtidigt göra skillnad för framtida generationer.

För att våra smartphones, elbilar och fossilfria energilösningar ska fungera behövs metaller som koppar, guld och silver. Boliden är ett ledande gruv- och metallföretag med stora anläggningar och avancerade processer, där dessa metaller tas fram. Vi finns i Sverige, Norge, Finland och Irland med en global marknad. Våra medarbetare är vår största tillgång, och här finns det plats för många olika yrkesgrupper.

Hur vi driver förändring och gör skillnad
På Boliden arbetar vi ständigt med att utveckla våra arbetssätt, tekniska lösningar och produkter. Tillsammans driver våra medarbetare fram innovation och säkerställer att vi som företag fortsätter ligga i framkant av teknikutveckling i en spännande och betydelsefull industri. Våra metaller är en nyckelkomponent för att skapa en mer hållbar framtid, och vi är mycket stolta över den bidragande insats vi producerar varje dag.

Från gruva till smältverk
Vår värdekedja börjar med prospektering, där våra geologer, geofysiker och utforskare identifierar mineralfynden ute i fält. Med alltmer elektrifierade och automatiserade maskiner och avancerad teknik tar vi fram malmen ur gruvan och transporterar till anrikningsverk. Här blir malmen till metallkoncentrat som smältverken sedan omvandlar till metaller.

Hur vi utvecklas genom utmaningar
Vi är stolta över vår trivsamma och omtänksamma arbetsmiljö, där säkerhet, lika möjligheter, samarbete och fantastiska kollegor är grundläggande till varför vi älskar att komma till jobbet varje dag. Detta sätter scenen för hur vi får saker gjorda på Boliden; vi litar på dig med friheten att ta ansvar och ägandeskap för ditt arbete.

Vill du veta mer?
Läs mer på på vår hemsida www.boliden.com/career, eller ta kontakt med någon av våra arbetsplatser i Sverige.